Позиция на Сдружение на заведенията в България. Относно обявеното Извънредно положение

...
Позиция на Сдружение на заведенията в България.
Относно обявеното Извънредно положение
Коментари Харесай

Сдружението на заведенията в България излезе с остра позиция срещу държавата


Позиция на Сдружение на заведенията в България.

Относно оповестеното Извънредно състояние в България и ограниченията, подхванати от държавното управление за справяне с пандемията COVID-19.
Сдружението на заведенията в България е в непрекъснат контакт със притежатели на заведения в цялата страна.
На база на информация от тях, както и на обществено налична такава, заявяваме, че това, което се следи все още, след заповедта на Кризисния щаб, издадена на 13.03.2020г. е, че ЕДИНСТВЕНИТЕ, които поемат удара за съблюдаване на карантина за закъснение разпространението на вируса, са заведенията за публично хранене и забавление, театрите, кината и моловете!
Почти всички останали предприятия работят при стриткно съблюдаване на хигиенични условия, НО РАБОТЯТ. Обществен превоз, шивашки цехове, заводи и други, не са в обсега на въпросната заповед. Улиците са цялостни с хора!
Считаме, че тези "мерки " няма да доведат до никакъв резултат.
Считаме, че тези ограничения са следващата лицемерна акция на страната в името на "общественото здраве ", която 100% повтаря "мерките " против тютюнопушенето.
/държавата продължи да продава цигари и тютюневи произведения, тяхната консумация не понижава и САМО НАШИЯ БРАНШ беше заставен да води тази "битка " и, несъмнено, да заплати за нея.
Същото следим през днешния ден! Нашият отрасъл, като виновен и порядъчен спря достъпа на клиенти. Държавата абдикира и не предлага никаква отплата! Смехотворното предложение за 60% отплата на трудовото заплащане на заетите при нас не е никаква помощ. Това е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на страната, още повече, че не се отхвърлят даже от здравните и обществените осигуровки на хората, които ще употребяват тази "мярка "
СЗБ излиза с предложение за незабавно налагане на безспорна карантина на територията на Р. България, според настояването на военачалник Мутафчжийски - затваряне на границите и възбрана да работят всички търговски обекти като се изключи магазини за хранителни артикули и аптеки за интервал от 14 дни / колкото се смята, че е инкубационният интервал на вируса/
Смятаме, че ограниченията сега са неефективни и ще доведат само до още по-големи стопански загуби и жертви!
Отказваме да ставаме съучастници в това.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР