Позитивното участие на националите по футбол в турнира Лигата на

...
Позитивното участие на националите по футбол в турнира Лигата на
Коментари Харесай

Добра новина: България се изкачва в трета урна за евроквалификациите

 Лондон и
Позитивното присъединяване на националите по футбол в шампионата Лигата на нациите имаше своя резултат. България остана втора в група С3 и общо 29-а в крайното класиране, което значи нанагорнище в трета урна на жребия за евроквалификациите, който ще се тегли на 3 декември в Дъблин.

При победа в групата нашите щяха да се изкачат във втора дивизия и да получат бонус от 1,125 млн.евро и присъединяване в плейофите, които дават финален късмет за класиране на Евро 2020. Това обаче заслужи Норвегия, която победи Кипър с 2:0 и завоюва групата ни.

В квалификациите групите ще бъдат пет с по пет тима и още пет с по шест. Тези, които ще спорят за трофея в Лигата на нациите - Португалия, Англия, Швейцария, Франция или Холандия, ще бъдат в дребна група, с цел да имат свободни дати през юни следващата година, когато ще са дуелите в Гимараеш и Порто.

Преди дуела със Словения нощес (1:1), нямаше по какъв начин да се паднем в една група със Словакия, Турция, Ирландия, Северна Ирландия, Сърбия, Израел, Норвегия, Финландия и Шотландия, както и два тима всред Израел, Румъния, Унгария и Шотландия.

Германия няма по какъв начин да е лидер на група, като там ще са още Исландия, Украйна, Русия и Дания. В четвърта урна ще са тимове като Румъния, Гърция и Албания. За първи път в квалификациите ще се включва Косово.

След края на квалификациите ще останат четири квоти за европейското състезание, които ще бъдат разиграни във финалните четворки в четирите дивизии на Лигата на нациите. Тези плейофи ще се изиграят през март 2020.

В тях вземат участие единствено спечелилите в групите, само че в случай че не са се класирали към този момент през квалификациите. Очакванията са множеството тимове от първите две дивизии да стигнат до Евро 2020 през квалификациите, а местата им ще блъдат запълнени от тимове от по-долните дивизии като България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР