Поздравяваме всички български ловци с началото на ловния сезон за

...
Поздравяваме всички български ловци с началото на ловния сезон за
Коментари Харесай

Министър Порожанов откри ловния сезон

„ Поздравяваме всички български ловци с началото на ловния сезон за прелетен дивеч, като им желаем наслука, благодат и здраве на тях и техните фамилии. ” С тези думи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов приветства ловците в региона на Югоизточна България, където откри дружно със заместник-министър Атанас Добрев ловния сезон. Двамата показаха, че ловът е съществено занятие и отговорност за същинските ловци. България има открити обичаи в ловното дело повече от 130 години. За последните 200 години на територията на страната ни не е липсващ нито един скотски тип.

Успешното отглеждане и разселване на наедрял и малък дивеч, положителната адаптация на чуждоземни типове и възстановяване средата за живот на другите типове дивеч, са от значително значение за водене на екологично съобразено ловно стопанство.

" Като екип на Министерство на земеделието, храните и горите поддържаме практикуването на този спорт при спазването на всички правила за водене на лова и за сигурност, тъй че да бъдат избегнати всевъзможни произшествия при боравенето с ловното оръжие ", акцентира заместник-министър Добрев.

„ За да бъде непокътнато благосъстоянието и разнообразието на родната ловна фауна за бъдещите генерации, е належащо всички ние, ловците, да демонстрираме дисциплинираност и висок духовен дух и да упражняваме благонадежден съвместен надзор както по време на лов, по този начин и при целогодишното полагане на грижи за запазване на дивеча”, добави заместник-министърът.



В началото на първия ловджийски излет, на който министърът и заместник-министърът участваха, беше направена инспекция на изрядността на ловните билети и документи. Беше извършен и обстоен инструктаж на ловците, като бяха припомнени съществени правила за боравене с оръжие по време на лов.



Заместник-министър Добрев акцентира и нуждата от прецизно съблюдаване на противопожарните правила по време на излетите в горските територии, поради на високите летни температури, както и да се пази гората и да не се замърсява. Бяха припомнени и допустимите правила за отстрел на един ловджия според Правилника за използване на Закона за лова и запазване на дивеча. Ловците бяха инструктирани и да не употребяват неразрешени средства за ловуване като звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за стръв, ловни соколи и други грабливи птици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР