Поздравявам UEFA, че взе решение домакинството на Европейското първенство по

...
Поздравявам UEFA, че взе решение домакинството на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Министър Кралев в Брюксел: България се превърна в запазена марка при организирането на големи спортни събития

Поздравявам UEFA, че взе решение семейството на Европейското състезание по футбол през 2020 да бъде споделено сред повече страни. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на неофициална работна среща на спортните министри в границите на Съвета на Европейски Съюз в Брюксел, чийто главен посетител бе Мартин Кален, изпълнителен шеф на UEFA. Темата на полемиката беше " Възможности и провокации в подтекста на огромните спортни събития ".

Според Кралев UEFA имат цялостна политическа поддръжка от страна на всички държавни управления в избора си за разширение на броя страни, които ще домакинстват на Евро 2020. По думите му, UEFA би трябвало да бъдат насърчавани да продължат тази тактика, тъй като след шампионата по футбол през 2020 ще има още такива шампионати. " Уверен съм, че всички държавни управления от Европейски Съюз ще подкрепим тази процедура, с цел да може повече страни да споделят това необикновено преживяване. Кой да вземе семейството не се дефинира единствено от това какъв брой огромна или дребна е дадена страна, даже и от това дали разполага с вярната инфраструктура, подобряването на която в последна сметка е постижимо. Най-голямото преимущество е опитът ", съобщи българският състезателен министър пред сътрудниците си. Кралев разяснява, че по този метод спортните федерации дават късмет на повече страни да натрупат опит и по-късно да бъдат домакини на още по-големи надпревари.

 Снимка 391794
Източник:

Министър Кралев даде образец от българската процедура като посочи огромния опит, който страната ни е придобила при организирането на волейболни събития взаимно с Италия. " Започнахме през 2015 година със взаимното домакинство на Европейското състезание за мъже, което се организира в България и Италия. Заедно спечелихме семейството и на Световното състезание за мъже през септември 2018 година, което беше проведено в две страни за първи път в историята на волейбола ", изясни той. Според Красен Кралев точно този опит ни е дал самочувствие да продължим нататък и сега работим дружно със Сърбия и Румъния за общото ни домакинство на Европейското състезание по волейбол за дами през 2021. Очаква се Гърция също да се причисли.

Според Красен Кралев от ден на ден страни ще се стремят взаимно да бъдат домакини на международни шампионати по футбол, волейбол, баскетбол и доста други спортове. " В момента главната цел на държавните управления в Европа би трябвало да бъде спечелването на повече семейства за нашия континент и за страните на Европейски Съюз. Трябва да имаме опцията да бъдем конкурентоспособни на останалите страни от другите континенти. Опитът, който споделяме и започващата тактика в Европа за шерване на семействата на огромни надпревари, ще ни дадат все по-големи благоприятни условия да развиваме нашите умения и самонадеяност за продобиване на домакинство даже на Световно състезание по футбол в съюз сред три или четири по-малки страни ", безапелационен бе министърът на младежта и спорта.

В тази връзка в речта си по време на Съвета на Европейски Съюз на спортните министри Кралев уточни, че по самодейност на нашите гръцки сътрудници България, Гърция, Румъния и Сърбия работят за опцията да аплайват за домакинство на международното състезание по футбол през 2030 година Той акцентира, че България се e трансформирала в запазена марка при организирането на огромни спортни събития. " 2018-та е била най-наситената с семейства на огромни надпревари година в историята на българския спорт. През месец септември бяхме домакини на три международни шампионати по едно и също време и се справихме чудесно ", съобщи министър Кралев.

Според министър Кралев обществените мрежи дават опция за директен достъп на младежите. " Те употребяват новите технологии и ние би трябвало да насочим напъните си към това посредством тях да покажем хубостта на обособените типове спорт и опциите за тяхното упражняване, с цел да ги мотивираме към систематична физическа интензивност ", сподели той.

Красен Кралев даде образец с кино лентата на Българската федерация по художествена гимнастика, излъчен по време на Световното, с който промотираха освен триумфите си, само че и страната ни.

Като добър образец за иновация в спорта Красен Кралев уточни въвеждането на системата за видеонаблюдение VAR. " Едно огромно спортно събитие като Световното състезание по футбол прокара пътя и форсира използването на това техническо изобретение в редица други шампионати и шампионати ", сподели той.

Новите технологии са дейно средство против манипулираните резултати, уточни спортният министър. По думите на Красен Кралев непрестанният онлайн мониторинг на коефициентите и залозите дава опция за бърза реакция тогава, когато се засичат подозрителни сигнали. А въвеждането на видеокамери на стадионите и залите и непоколебим надзор на ентусиастите посредством електронни системи на входовете прави борбата със спортното безчинство все по-успешна.

 Министър Кралев в Брюксел: Новата Европейска тактика за младежта се основава на Европейските юношески цели, признати в София
Министър Кралев в Брюксел: Новата Европейска тактика за младежта се основава на Европейските юношески цели, признати в София

Новият формат на Младежки разговор ще обезпечи опция за включването на младежи, които до в този момент не са били обхванати от този развой
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР