Поздравявам служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на

...
Поздравявам служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

Христо Терзийски откри учебен център за реакция при наводнения в с. Бошуля

Поздравявам чиновниците на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и на Академията на Министерство на вътрешните работи за реализирането на този план.

Това съобщи министър на гала по откриването на образователния център за реакция при наводнения в с. Бошуля, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Той благодари и за скъпата поддръжка и подпомагане на сътрудниците от Министерството на околната среда и водите и Оперативната стратегия „ Околна среда “.

Центровете за подготовка са натурален отговор на провокациите, пред които ни изправя нашето съвремие, разяснява още вътрешният министър. Всички помним наводненията в село Бисер, в град Мизия и във варненския кв. Аспарухово. Затова всеки вложен лев в предварителна защита икономисва в бъдеще на нашата страна големи разноски. Вярвам, че тази огромна инвестиция в подготовката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, доброволците и популацията, ще ни се отплати неведнъж в бъдеще време.

На откриването участваха и шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов, заместител регионалният шеф Йордан Кожухаров, шефът на ОДМВР ст. комисар Ивайло Тишев, ръководителят на Административния съд Мариана Шотева, представители на локалната власт на община Септември и други.

След формалната гала пожарникари и спасители демонстрираха техники за справяне в рискови обстановки и демонстрираха по какъв начин на практика ще бъдат употребявани опциите на новия полигон за асимилиране на нужните умения.

Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година, общият му бюджет е малко над 39 млн. лева Създаването на тези съвременни подготвителни полигони, разположение на територията на шест области – София, Пазарджик, Бургас, Габрово, Шумен и Враца, е резултат на неуморните старания на десетки чиновници от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Академията на вътрешното министерство.

На подготвителните площадки са ситуирани 19 разнообразни по степен на компликация и от друго естество трудности, които симулират в най-близка степен действителността при възникването на огромно наводняване. Полигонът дава опция да се оттренират разнообразни оперативни обстановки. Предвидено е на него да практическа подготовка да получат възпитаници, доброволци, чиновници на Министерството на вътрешните работи, представители на локалната власт и други Основен акцент в плана е образованието на най-уязвимите, при пораждане на сериозна обстановка, обществени групи – децата и хората над 60-годишна възраст.

В рамките на плана са построени и актуализирани кабинети за теоретична подготовка, основани са и стратегии за образование за дейности при наводнения. Предвидено е през центровете за образование да преминат над 90 000 души, 72 000 от тях ще бъдат деца.

Центърът в София бе открит публично преди броени дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР