Поздравявам народните избраници, на които хората гласуваха доверие, надеждите към

...
Поздравявам народните избраници, на които хората гласуваха доверие, надеждите към
Коментари Харесай

Президентът Радев: Надеждите към новия парламент са огромни

Поздравявам националните избраници, на които хората гласоподаваха доверие, очакванията към новия парламент са големи. Нека преди първото гласоподаване в Народно събрание да осмислим задачата, която жителите ви разпоредиха. За първи път в границите на година формираме трето Народно събрание. Предишните два състава живяха малко, от трибуната се чуха неуместни истини, само че те не съумяха да образуват стабилно болшинство и да излъчат кабинет. Това съобщи президентът Румен Радев в обръщението си към народа и Народното събрание и даде задания на новия парламент да прегледа проектобюджета, който ще бъде импортиран от служебното държавно управление и да демонтира " прокурорския чадър над корупцията и злоупотребата ".

Нашето общество още търси излаз от корупционното статукво, само че то към този момент сподели не на превзетата страна и на реставрирането на авторитаризма. Време е за народен консенсус. Нужен е политически консенсус на реформаторските сили, от нуждата за реформаторско ръководство. От него зависи да имаме държавно управление, зависи ориста на политическата система, която не може да понесе следващи предварителни избори, добави Радев. Трябва да създадете условия за възобновление на свободното слово като поръчител на прозрачността, да върнете жителите в ръководството, да усъвършенствате изборния развой.

Загубата на доверие в политическата класа пролича в отдръпването от урните, сподели Радев. Ние не можем повече да допуснем пилеене на историческо време, нито да сме подвластни на популизма. Обществото чака най-накрая актуализация на изборните описи преди броя на гласоподавателите да е надхвърлил броя на популацията, сподели Радев. Ако Народното събрание не успее с промени в прокуратурата в обозрим период, то предишното ще потърси политически реванш. Без правдивост и правда всички положителни планове са обречени на неуспех, сподели още Радев.
Свързани вести НА ЖИВО Гледайте откриването на 47-ото Народно заседание Кирил Петков: Край на корупцията и кражбите, да върнем младите в България
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР