Поздравления, всички спортуващи подкрепяме изграждането на втори лифт на Банско.С

...
Поздравления, всички спортуващи подкрепяме изграждането на втори лифт на Банско.С
Коментари Харесай

Цитат на деня: Всички спортуващи подкрепяме изграждането на втори лифт на Банско

" Поздравления, всички спортуващи поддържаме построяването на втори въжен превоз на Банско. "

С тези думи един от вицепрезидентите на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев разяснява във " Facebook " обявата на спортния министър Красен Кралев за решението на кабинета да утвърди поправките в проекта за Пирин, позволяващи строителство в парка.

През март 2016 година Ганев се включи с името си в отвореното писмо на известни персони от спорта до министър-председателя Бойко Борисов с апел да бъде спряна " войната на шепа псевдоеколози " против българския спорт и зимен туризъм.

" Категорично поддържам това решение, тъй като съм уверен, че построяването на втория въжен превоз ще развие ски спорта в Банско. Радостен съм, че с огромно единодушие бе позволен един дълготраен проблем. По този метод пазиме ползите на страната, на българския туризъм и на спорта. Разбира се, ще се съобразим напълно с екологичното законодателство и всяко капиталово желание ще минава през екооценка ", написа Кралев.

Под обявата си той получи позитивни мнения от ръководителя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която също се беше подписала в откритото писмо до Борисов, и от баскетболния треньор Константин Папазов.

" Браво! Най-накрая да се вземе решението, което е в интерес на развиването на туризма и спорта в България ", написа Раева в коментар.

" Браво! Смело продължавай напред. София - столица с най-хубавия ски туризъм. Само от теб зависи да се бориш и реализираш! ", написа Папазов.

Кралев уточни, че Борисов е дал цялостна поддръжка за възобновяване на ски влека " Заека " на Витоша, който е негоден към този момент осем години. По думите му през януари ще стартира процедура по възобновяване и стартирането в употреба на оборудването с подготовка на нужния набор от документи за приемане на позволение за пренасяне на част от стълбовете, които са с разрушена основа. Финансирането на процеса ще бъде обезпечено от Министерството на финансите.

" Поех уговорката, че лифтът ще стартира да работи още веднъж, с цел да има децата къде да карат ски през ваканцията. Чудесни вести за всички скиори в навечерието на новия ски сезон ", добави Кралев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Банско и градежите (45)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР