Поздравите към новиоизбрания президент на Русия Владимир Путин не спират.

...
Поздравите към новиоизбрания президент на Русия Владимир Путин не спират.
Коментари Харесай

Борисов към Путин: Изразявам лична готовност да развиваме двустранните отношения

Поздравите към новиоизбрания президент на Русия Владимир Путин не стопират.

"Като регистрирам съществуващите положителни обичаи на българо-руското двустранно съдействие в разнообразни области, показвам своята персонална подготвеност и готовността на ръководеното от мен държавно управление да продължим да развиваме връзките и връзките сред нашите две страни и нации на прагматична и взаимоизгодна основа ", показва в приветствената си депеша министър председателят Бойко Борисов два дни откакто Путин завоюва трети мандат с рекордна поддръжка.

Ден преди него Путин поздрави сътрудника му Румен Радев.

Путин завоюва

Нарушения и хакерски офанзиви

„ Надявам се дружно да работим за разгръщането на съществуващия капацитет на двустранно взаимноизгодно съдействие в разнообразни области, в интерес и за богатството на нашите два народа “, се споделя в писмото на българския държавен глава.

В приветствения си адрес до своя съветски сътрудник президентът Румен Радев отбелязва и вековната историческа и културна непосредственост сред българския и съветския народ.

Шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер прикани съветския президент Владимир Путин да помогне за „ възобновяване “ на съдействието по сигурността на континента след неговото преизбиране. Призивът беше насочен на фона на възходящото напрежение около отравянето във Англия с нервно-паралитично вещество на някогашен съветски разузнавач.

„ Винаги съм твърдял, че позитивните връзки сред Европейския съюз и Руската федерация са от изключително значение за сигурността на нашия континент “, гласи писмо от Юнкер, огласено от представител на шефа на Еврокомисията.

"Нашата обща цел би трябвало да бъде възобновяване на взаимен паневропейски ред на сигурност ", се споделя в писмото.

Юнкер прибавя: "Надявам се, че ще употребявате своя четвърти мандат, с цел да преследвате тази цел. Винаги ще бъда сътрудник в това начинание. "

Неговото обръщение пристигна ден, откакто външните министри на Европейски Съюз в понеделник предложиха на Англия "пълна взаимност " в разногласието с Русия.

Британският министър председател Тереза Мей сподели, че държавното управление й има вяра, че Русия е зад отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал на 4 март в британския град Солсбъри.

Разследват отравянето на Скрипал, Европейски Съюз желае отговори от Русия

Мнения: Русия не не помни и убива

Изгонените съветски дипломати напущат Лондон

"Европейският съюз приема извънредно съществено оценката на държавното управление на Обединеното кралство, че е доста евентуално Руската федерация да носи отговорност ", се споделя в изказването на външните министри на Европейски Съюз.

Кремъл отхвърли обвиняването, настоявайки Лондон или да потвърди намесата на Русия или да се извини.

Според източници в Европейски Съюз някои страни, в това число Гърция, не са склонни да оказват напън върху Москва по отношение на случая.

Очаква се офанзивата с нервно-паралитично вещество да бъде разисквана на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, която стартира в четвъртък.

През последните няколко години Европейски Съюз е все по-загрижен от една все по-агресивна Русия, изключително откакто Москва анексира полуостров Крим от Украйна през 2014 година

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР