Появила се е нова мода за DIY слънцезащита и с

...
Появила се е нова мода за DIY слънцезащита и с
Коментари Харесай

По въпроса с DIY слънцезащитата

Появила се е нова мода за DIY слънцезащита и с това стартира дебатът – дали са потребни, или не?

Модата на DIY получи още по-голям взрив по време на пандемията и в този момент продължава да окупира свободното ни време. С идването на лятото доста фенове бюти крафтъри помислиха да се насочат и към лосионите за слънцезащита.

На концепция звучи добре – на ниска цена и елементарен метод да си създадем по този начин нужните лосиони за UV-защита. Да, само че се оказва прекомерно хубаво, с цел да е истина.

Изследване от списанието “Health Communication ” разкри какъв брой неефективни са в действителност тези предписания. За задачата те разгледаха всяка пета обява в интернет за слънцезащита от всичките 189, споделени до този миг. Резултатите бяха обезпокоителни – 95.2% от тях са разказани като ефикасен вид и 68.3% от рецептите прокламират даден фактор отбрана.

 По въпроса с DIY слънцезащитата

Най-често съставките включват масло от шеа, кокосово масло и аромати. Когато действително се пресметна какъв брой пазят тези артикули, обединени в едно, се получава приблизително SPF 2, което е прекомерно малко.

Това обаче подвежда хората, които вземат решение да тестват рецептите – те нанасят лосионите, както биха ги употребявали, в случай че ги купуват от магазина. В резултат остават незащитени от слънчевите лъчи и вредите от тях отново са налице.

За в този момент не е открита ефикасна формула, с която да си вършим лосиони от у дома с съответна отбрана, по тази причина най-хубавият метод да се предпазим е да използваме продуктите на пазара.

Ето и няколко съвета от нас по какъв начин да го вършиме без щета за здравето ви:

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР