Появи се видео, на което окупаторите брутално убиват войник, който

...
Появи се видео, на което окупаторите брутално убиват войник, който
Коментари Харесай

Зеленски се зарече: Ще намерим палачите на брутално убития войник

„ Появи се видео, на което окупаторите брутално убиват боец, който самоуверено им споделя в очите " Слава на Украйна!. Искам всички дружно да отговорим на думите му - Слава на героя! Слава на героите! Слава на Украйна. Ние ще намерим убийците му ”, съобщи украинският президент Володимир Зеленски във връзка видеото с екзекуция на украински боец, което се популяризира в обществените мрежи. 

12-секундното видео демонстрира невъоръжен мъж в украинска униформа, който пуши сред дървета в гора. Той споделя: " Слава на Украйна ", а по-късно се чуват изстрели и мъжът пада на земята. До момента няма без значение удостоверение за достоверността на видеото, а Москва не е коментирала фрагментите.

Украйна ще проверява появило се в интернет видео, за което се твърди, че демонстрира ликвидиране на невъоръжен украински военнопленник от съветски бойци. Главният прокурор на страната назова сниманото " брутално и безочливо ликвидиране на невъоръжен човек ". И упрекна Русия в нарушение на интернационалното право.

По предварителна информация към този момент се знае самоличността на мъжа - това е 41-годишният боец от 30-а обособена механизирана бригада Тимофей Шадура, се споделя в пост на военното поделение. Бил в неопределеност от 3-ти февруари, като за последно се е сражавал в региона на Бахмут. Боевете там не престават, съобщи dariknews.

„ Градът е значим център за защитата на украинските войски в Донбас. Превземането му ще разреши провеждането на по-нататъшни настъпателни дейности надълбоко в отбранителните линии на Украйна ”, акцентира Сергей Шойгу, министър на защитата на Русия.

Въпреки съветските опити за завладяване на Бахмут, градът не е паднал, а президентът Зеленски подреди подсилване на защитата му. „ Това е първото поделение за защита на границата. Ситуацията в града е сложна. Врагът интензивно щурмува позициите ни, обаче няма никакъв триумф и понася колосални загуби. Вероятно от завист се пробваха да взривят два моста. Ние получаваме всичко, от което се нуждаем. Градът устоява, тъй като Бахмут е бил, е и ще бъде Украйна! ”, съобщи във видео един от украинските бойци на фронта.

През последните седмици Москва изпрати хиляди бойци в региона, с цел да се включат в боевете, вид " Първа международна война ", когато голяма човешка вълна се изправя против танкове и артилерия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР