Появи се пореден клип на насилие между деца – отново

...
Появи се пореден клип на насилие между деца – отново
Коментари Харесай

Клиповете с насилие между деца – какво се крие зад агресивните сцени?

Появи се следващ клип на принуждение сред деца – още веднъж от Павел Баня. Момичетата са на 13. Обидите бързо прерастват в пердах. Сцената сякаш е режисирана, само че ударите са същински.

Бащата на нападателката – Димо Райманлиев, разясни какъв е бил мотивът за багра. „ Да умрат братчето и сестричето ти – имаме близначета на 3 години и половина. И Ивелинка ми сподели: Тате, не можах да се сдържа”, съобщи той.

Нападнатото момиче не е получило съществени физически пострадвания. Но дни откакто е набита, тя става героиня в друго клипче, там към този момент в ролята на нападателка.

„ Явно към този момент е мода. В първия клип биха моето дете, във втория клип тя се сбива с друго момиче”, сподели Кремена Иванова, майка на нападнатото момиче.
Пореден клип с принуждение в учебно заведение – нова мода или операция? (ВИДЕО) На видеото ясно се вижда по какъв начин едното момиче хваща другото за косата и стартира да го удря и скубе
Родителите гадаят за какво до през вчерашния ден кротките им деца през днешния ден стават героини в такива клипове.

Себедоказване и опит да привлекат вниманието към себе си. Това стои в основата на сходни клипове, споделят психолози.

„ Когато не те виждат като добър, ще направиш по този начин, че да те виждат като неприятен. Но единствено да те забележат”, сподели детският психолог Иван Игов.

„ Преди имаше кръжоци, клубове по изобразяване, автомоделизъм, където можеш да отидеш и да кажеш: Да, тук аз съм добър. А в този момент като нямаш къде, можеш да го направиш само в мрежата”, уточни той.

Последствията за жертвата, унизена пред хиляди в интернет, са пагубни. Затова е значимо сходни фрагменти бързо да бъдат сваляни от мрежата.

„ Да не травмират тези, които към този момент са травмирани, и да не дават непотребна власт или мощ на тези, които са привикнали по този метод да се себедоказват”, посочи Игов.

Иначе – и двете страни са жертви. Насилникът би трябвало да разбере, че проблемите не се вземат решение с експанзия, а жертвата би трябвало да научи, че има съответни способи да се опълчи на насилието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР