Появи се някакъв особен пристъп у висшите магистрати от прокуратурата

...
Появи се някакъв особен пристъп у висшите магистрати от прокуратурата
Коментари Харесай

Д-р Николай Михайлов: Кабинет с втория мандат с подкрепата на ГЕРБ за експертна конфигурация

" Появи се някакъв необикновен припадък у висшите магистрати от прокуратурата да се изповядат обществено. Обаче в порядъка на тази изповед те не се каят. Това е специфичност на овластения човек, може би, само че е специфичност и на това, което се назовава мафиотска просвета.... Тази картина, в която беседват между тях висши магистрати, с цел да ни оповестяват за мащаба на взаимната им злоба и за това по какъв метод са злоупотребявали със личния им пост и с конституционните им отговорности, е доста неугледна. Това е картина, която издава тектоничен трус на системата. Това идва от надълбоко, обвързвано е с персонални контузии и особено с това, че Бойко Борисов, с цел да напредне в личната си самоотбрана, доколкото е малко или повече застрашен от един вид на " Магнитски ", на подобен вид правораздаване, той реши да жертва основния прокурор, което скандализира самия Гешев ", разяснява пред БНР доктор Николай Михайлов.

Според доктор Михайлов гърмежът до колата на Иван Гешев е " комплот зад кулисите ", целящ основният прокурор да бъде изплашен, с цел да се отдръпна ":

" Неговото отдръпване беше оповестено от Мария Габриел няколко дни след този гърмеж. Изглежда, че не бяха калкулирали реакцията на този основен прокурор, който отхвърля да почине по заповед. Вместо това споделя: " Ако по този начин сте решили, ще би трябвало да ме последвате ", става дума за обществена гибел, за загуба на авторитет и професионална позиция ".

По думите на анализатора всичко, което се случва, може да бъде и ще бъде употребявано за задачите на партии или на политически водачи:

" Най-лошото, което може да се случи, е това да бъде потулено и да трае единствено три дни. Всичко това зависи от необятната гласност. От метода, по който се приказва за това медийно, от метода, по който се гласоподава ".

Д-р Николай Михайлов позволи:

" Вероятно, с цел да се състои някакъв тип ръководство на страната сред ГЕРБ и ПП-ДБ, ще би трябвало да се контракти поддръжка, не в смисъл на коалиция. Бойко Борисов би трябвало да бъде изолиран настрана като лице, мощно уязвено, на този стадий без юридически достоверни доказателства, само че въпреки всичко той е в отслабена позиция от разкритията на Гешев, който евентуално ще продължи да прави това, тъй като самият той е в екзистенциална опасност ".

Прогнозата на доктор Михайлов е за кабинет с втория мандат с поддръжката на ГЕРБ за експертна настройка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР