Появи се копие на популярния уебсайт Have I Been Pwned,

...
Появи се копие на популярния уебсайт Have I Been Pwned,
Коментари Харесай

Хакери искат $10, за да не публикуват вашите данни от различните акаунти

Появи се копие на известния уеб страница Have I Been Pwned, даващ опция за инспекция, дали някой от вашите сметки не е хакнат.
The Next Web заяви, че подправеният уеб страница има гигантска база данни с няколко милиарда акаунта дружно с паролите за тях.

Повечето интернет консуматори на всички места употребяват идентични потребителски имена и пароли, а това може да се окаже огромен проблем. Неизвестни към този момент хакери желаят да им се плати  по $10 за всеки акаунт . В противоположен случай, тези данни ще бъдат оповестени и сметките ще могат да бъдат употребявани от всеки.



Хакерският уебсайт освен дава информация, дали са компрометирани персоналните данни или не, само че и желае $10 за изтриването на тези данни от базата. Приема се възнаграждение само с криптовалута – Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin. И даже до момента в който потребителят се намира във въпросния уебсайт, неговият компютър се употребява като част от плантация за рандеман на цифрова валута.

Експертите са на мнение, че хакерите са закупили в даркнет над 1,4 милиарда настоящи сметки и паролите за тях, а по-късно са ги обединили в обща база, в която може да се търси посредством уеб страницата. Според експертите, всичките имена на сметки и паролите за тях са същински. Препоръчва се всеки да промени паролите на по-важните сметки. /kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР