Появата на тъмни кръгове под очите кара лицето да изглежда

...
Появата на тъмни кръгове под очите кара лицето да изглежда
Коментари Харесай

Как да се отървем от тъмните кръгове под очите

Появата на тъмни кръгове под очите кара лицето да наподобява изтощено, акцентира възрастта и несъвършенствата на кожата. Те пораждат на фона на мощна отмалялост, хиперпигментация, само че постоянно демонстрират скрити възпалителни процеси в организма. За да ги намалите, е належащо да се разпознава повода, да се употребяват естествени средства и медикаменти.
Тъмните кръгове под очите се появяват на всяка възраст. Това се дължи на особеностите на кожата, метаболитните процеси и склонността към алергии. В някои случаи казусът се задълбочава от торбички или отичане, които мъчно се отстраняват с козметика. Важно е да се изключат съществени болести и възпаления, да се отстранен рисковите фактори.
Причини за появяването на тъмни кръгове под очите
Има първоначални и вторични аргументи за козметичния недостатък. При някои пациенти тъмните кръгове се появяват, когато кожата е прекомерно тънка и през нея се виждат кръвоносните съдове. Това се случва, когато липсва подкожна тъкан след неочаквана загуба на тегло.
Също толкоз постоянно срещана характерност е хиперпигментацията и натрупването на меланин в горния пласт на епидермиса. Дерматологичен проблем може да бъде предизвикан от:
- несъразмерна пристрастеност към трупането на тен;
- меланоцитоза;
- обостряне на алергичен дерматит;
- отичане при някои заболявания;
- странични резултати на лекарствата;
- хормонален дисбаланс;
- интервал на менопауза.
В редки случаи се появяват тъмни кръгове, когато кръвта се окислява и се натрупва под очите с микротравма или увреждане на капилярите. Това се дължи на съдови болести, които изискват подсилване с медикаменти и вярно хранене.
Дефектът постоянно се появява при прибързано стареене, понижаване на колагена в горния пласт на кожата. В допълнение към използването на подхранващи и овлажняващи кремове, лепенки и гелове, би трябвало:
- откажете се от тютюнопушенето и алкохола;
- купете си комфортна възглавница, спете по гръб;
- контролирайте сезонните алергии;
- не търкайте очите си, с цел да не нараните кръвоносните съдове;
- деликатно отстранете грима със специфични продукти;
- защитете кожата към очите със слънчеви очила.
За подсилване на кръвоносните съдове е належащо да се ядат храни, обогатени с витамин С: билки, цитрусови плодове, зелени зеленчуци, пресни плодове и зеленчуци. Включете костни бульони, риба, домати и авокадо, с цел да увеличите равнищата на колаген. Това ще увеличи тонуса на кожата, ще помогне за понижаване на торбичките и фините бръчки и ще придаде на лицето ви пресен и здрав тип.
Маска от кисело мляко и куркума за тъмни кръгове
Имате потребност от
1 супена лъжица куркума
1 супена лъжица кисело мляко
 Студът не е спънка за хубостта: по какъв начин да се грижим за кожата през зимата Студът не е спънка за хубостта: по какъв начин да се грижим за кожата през зимата
Пренебрегването на грижата за кожата през зимата е като излизането на разходка без пухено яке и топла шапка в студа. Идеята е смела, само че...
Малка четка
Купа
Поставете куркумата и киселото мляко в дребна купа и разбъркайте добре. Нанесете тази примес върху региона под очите в огромен полукръг благодарение на дребна четка. Оставете сместа да изсъхне върху кожата за към 15 минути. Изплакнете с вода или използвайте мека забрадка, с цел да избършете деликатно маската
Как работи?
Куркумата съдържа куркумин, химично съединяване, което понижава увреждането от ултравиолетовите лъчи и озарява кожата. Изсветляващите свойства на куркумата придават на кожата мигновен искра, до момента в който млякото нежно ексфолира мъртвите кожни кафези.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР