Появата на нови огнища на силно заразния Делта вариант на

...
Появата на нови огнища на силно заразния Делта вариант на
Коментари Харесай

СЗО: Делта вариантът е предупреждение, че вирусът се развива

Появата на нови огнища на мощно заразния Делта вид на ковид стана причина Китай и Австралия да наложат по-строги ограничавания, съобщи Агенция Франс Прес. СЗО прикани света бързо да ограничи разновидността, преди да се трансформира в нещо по-смъртоносно.

Междувременно в Съединени американски щати разгласиха разбор, съгласно който изцяло ваксинираните могат да разпространят болестта толкоз елементарно, колкото и неимунизираните. В Китай най-сериозният скок на инфекциите от месеци се популяризира в още две области - провинция Фудзиен и мегаполиса Чунцин. Страната, в която болестта се появи за пръв път, се пробва да предотврати разпространяването на високо заразния вид, като сложи над един милион души под карантина и възобнови акцията за всеобщо тестване.

В международен мащаб, броят на новозаразените още веднъж нараства. СЗО разгласи към 80 % нарастване през последните четири седмици. Скокът значително се дължи на Делта разновидността, който потегли от Индия и към този момент се е популяризирал в 132 страни и територии.

„ Делта е предизвестие, че вирусът се развива, само че също по този начин е апел за дейности, които би трябвало да предприемем в този момент, преди да се появят по-опасни разновидности “, съобщи шефът на СЗО за изключителните обстановки Майкъл Райън. Той акцентира, че тактиката - физическото разграничаване, носенето на маски, хигиена на ръцете и имунизация, към момента работи.

В Австралия, където единствено към 14 % от популацията е имунизирано, третият по величина град Брисбейн и други елементи от щата Куинсланд бяха подложени на неочаквана тридневна карантина, откакто се появиха нови случаи на Делта разновидността.

Междувременно Центровете за надзор на болесттите на Съединени американски щати разгласиха разбор, съгласно който изцяло ваксинирани хора могат да разпространят заболяването толкоз елементарно, колкото и неимунизираните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР