Появата на нова стандартна версия на USB Type-C 2.1 в

...
Появата на нова стандартна версия на USB Type-C 2.1 в
Коментари Харесай

Новият стандарт USB Type-C 2.1 поддържа мощност до 240W

Появата на нова общоприета версия на USB Type-C 2.1 в близко бъдеще ще разреши потреблението на USB-C конектори за обезпечаване на зареждане на енергоемки устройства като преносими компютри, докинг станции, 4K монитори или принтери.

Представители на USB Implementers Forum (USB-IF), индустриална организация с нестопанска цел, показаха стандарта за кабел и конектор на USB Type-C версия 2.1, който разрешава предаване на мощ до 240 вата.

Новата USB Type-C версия 2.1 се назовава Extended Power Range EPR (Extended Power Range Cable). Предишният стандарт за доставка на зареждане USB-C позволяваше до 100 W предаване на мощ. Новите кабели могат да поддържат 50V и 5A номинали.

В формалното известие се отбелязва, че новите USB Type-C кабели с уголемен обсег ще бъдат маркирани със специфични маркировки, което ще разрешава на потребителите да имат т.нар " образно удостоверение ", че кабелът поддържа до 240W.

Изявлението също по този начин показва, че се чака комерсиалните устройства с USB Type-C EPR поддръжка да се появят през втората половина на 2021 година Не всички модерни устройства обаче ще могат да се възползват от новите захранващи кабели без адаптери.

Избраните лазерни принтери, най-новите игрални компютри и последното потомство игрови конзоли Microsoft Xbox Series X и Sony PlayStation 5 изискват повече от 240 вата мощ и към този момент ще поддържат общоприетоо зареждане с адаптери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР