Появата на доклади, предполагащи вражда между Евгений Пригожин, ръководител на

...
Появата на доклади, предполагащи вражда между Евгений Пригожин, ръководител на
Коментари Харесай

Защо военният преврат в Русия може да се окаже добра новина за Биткойн?

Появата на отчети, предполагащи омраза сред Евгений Пригожин, началник на Wagner Group, и съветския президент Владимир Путин, породи опасения за вероятен опит за прелом.

Президентът Путин предизвести за смазване на сходни опити, които включват поход от Южна Русия към Москва.

Дали политическите събития в Русия, по-специално вероятността от боен прелом, може да имат последици върху крипто пазара и Биткойн? Ако подобен прелом се случи, той може да има обилни геополитически последствия, изключително в светлината на продължаващата война в Украйна и смисъла на Русия на международния петролен пазар.

Като се има поради ролята на Русия като главен снабдител на нефт, газ и други първични материали за доста страни, евентуалното прерастване в пълномащабна революция може да има голямо влияние върху международните пазари.

Следователно всеки спад на цените на акциите в понеделник може евентуално да докара до възходящо придвижване на цената на Биткойн и други алткойни .

Важно е обаче да се означи, че на крипто пазара може да му отнеме известно време, с цел да реагира изцяло на обстановката, защото търговците евентуално ще търсят Биткойн като по-сигурен актив на фона на преобладаващата световна неустановеност.

Освен това към момента не е несъмнено какъв брой време ще отнеме стабилизирането на настройките на търговците и по какъв начин вътрешният прелом може да повлияе на нахлуването на Русия в Украйна. Освен това съществува опция за обилни опити за разпродажба на крипто пазара от страна на съветските вложители.

Струва си да напомним, че неотдавна Русия предложи проектозакон, който да разреши потреблението на криптовалути в интернационалната търговия, което се разглеждаше като опит да се оспори господстващото състояние на щатския $ като аварийна валута.

След експлоадирането на войната в Украйна през март 2022 година се появиха спекулации, че съветската инвазия може да проправи пътя на Биткойн да се трансформира в главно цифрово средство за предпазване на стойност.

Потенциалният прелом единствено укрепва този мотив, защото вътрешните спорове евентуално ще изострят финансовата неустойчивост и проблемите с ликвидността на страната.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР