Повторни инфекции с COVID стават все по-вероятни, тъй като пандемията

...
Повторни инфекции с COVID стават все по-вероятни, тъй като пандемията
Коментари Харесай

Коронавирусът повтаря все по-често

Повторни инфекции с Коронавирус стават все по-вероятни, защото пандемията се проточва и вирусът еволюира, предизвестяват медицински специалисти, представени от Асошиейтед прес.

Специалистите считат, че ще има хора, които ще се заразят по повече от два пъти. Нови проучвания демонстрират, че това може да докара до по-висок риск от здравословни проблеми.

Засега няма подробни данни за хората, които са са заразили по повече от два пъти, макар че управляващите в някои от американските щати събират информация за повторните инфекции като цяло.

Ню Йорк, да вземем за пример, регистрира към 277 000 още веднъж болни от общо 5,8 милиона с позитивни резултати за Коронавирус по време на пандемията. Експертите обаче споделят, че действителните данни са доста по-високи, защото голяма част от направените в домашни условия проби не са публично декларирани.

Редица обществени персони неотдавна се заразиха с Коронавирус за повторно. Сред тях са американският министър на опазването на здравето и филантропичните въпроси Хавиер Бесера и канадският министър председател Джъстин Трюдо, напомня Асошиейтед прес. Сенаторът Роджър Уикър от Мисисипи пък съобщи, че е дал позитивна проба за новия ковид за трети път. Всички те оповестиха, че са изцяло имунизирани, а Трюдо и Бесера споделиха, че са получили и подсилващи дози.

" Доскоро беше съвсем нечувано, само че в този момент става все по-обичайно " да се срещаме с Коронавирус два, три или даже четири пъти, сподели доктор Ерик Топол от изследователския център " Скрипс рисърч ". " Ако не измислим по-добри отбрани, ще забележим доста повече от това ".

Защо? Имунитетът от преболедуване и имунизации понижава с течение на времето, като по този метод хората стават по-уязвими, изясняват експертите.

Освен това вирусът еволюира, с цел да стане по-заразен.

Рискът от повторна зараза е бил към седем пъти по-висок при подвариантите на Омикрон спрямо интервала, когато разновидността Делта беше най-често срещаната, демонстрират проучвания от Обединеното кралство.

Учените считат, че разновидностите на разновидността Омикрон, на които се дължат голяма част от случаите на болни сега в Съединени американски щати, доста добре се оправят със заобикалянето на имунитета от имунизация или преболедуване.

Специалистите не знаят за какво тъкмо някои хора се заразяват наново, а други - не, само че считат, че това може да се дължи на няколко неща: здраве и биология; излагане на избрани варианти; степен на разпространяване на вируса в дадена общност; имунизационен статус и държание.

Британски откриватели откриха, че хората са по-склонни да се заразят наново, в случай че са неимунизирани, по-млади или са имали лека зараза за първи път, отбелязва Асошиейтед прес.

Учените също не са сигурни какъв брой скоро човек може да се болести след преболедуване. И няма гаранция, че всяка последваща зараза ще бъде по-лека от предходната.

Лекарите споделят, че слагането на ваксина и подсилваща доза е най-хубавата отбрана против тежък Коронавирус и гибел, а има и доказателства, че също по този начин се понижава вероятността от наново заразяване.

Засега няма задоволително документирани случаи на голям брой повторни инфекции, " с цел да се знае в действителност какви са дълготрайните последствия ", сподели доктор Питър Отес от медицинския лицей Бейлор в Хюстън, Тексас.
ТЕМА преди 19 часа 1912 преди 1 ден 674 преди 1 ден 1228
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР