Повреденият космически кораб Союз МС-22 ще се върне на Земята

...
Повреденият космически кораб Союз МС-22 ще се върне на Земята
Коментари Харесай

NASA ще спаси екипажа на МКС, ако Роскосмос не може - “Союз“ се връща на Земята празен

Повреденият галактически транспортен съд " Союз МС-22 " ще се върне на Земята в безпилотен режим, съобщи ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов.

" Като се вземат поради анализът на положението на галактическия транспортен съд, топлинните калкулации и техническата документи, се стигна до заключението, че галактическият транспортен съд " Союз МС-22 " би трябвало да се спусне в безпилотен режим. В случай на изключително сериозна обстановка на станцията опцията за потребление на галактическия транспортен съд за избавяне на екипажа ще бъде избрана с настрана решение на Държавната комисия. " - сподели Борисов.

" Полетът на космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и астронавта на НАСА Франсиско Рубио се удължава със завръщането им на Земята с галактическия транспортен съд " Союз МС-23 ", сподели Борисов.

Според ръководителя на Роскосмос представителите на НАСА са се съгласили със заключенията на Съвета на основните конструктори, който се организира във вторник, и са удостоверили готовността си да окажат нужното подпомагане.

Той сподели също, че галактическият транспортен съд " Союз МС-23 ", който ще върне екипажа, ще бъде изстрелян към Международната галактическа станция (МКС) на 20 февруари в безпилотен режим.

" Държавната комисия взе решение за изстрелване на галактическия транспортен съд " Союз МС-23 " на 20 февруари 2023 година в безпилотен режим с доставка на товар до Международната галактическа станция ", съобщи ръководителят на Роскосмос.

Повредата на съветския галактически транспортен съд се случи на 15 декември. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР