Поводът са последните две масови стрелби с 29 жертвиДемократите нямат

...
Поводът са последните две масови стрелби с 29 жертвиДемократите нямат
Коментари Харесай

Десетки хиляди на протести в САЩ срещу оръжията

Поводът са последните две всеобщи стрелби с 29 жертви
Демократите нямат задоволително гласове за промени

Десетки хиляди хора излязоха на митинги в Съединени американски щати против свободната приложимост на огнестрелни оръжия и настояха Конгресът да одобри законодателни промени, които да доведат до понижаване на насилието, съобщи Ройтерс.

Поводът за демонстрациите бяха последните две всеобщи стрелби, които се случиха предишния месец - в начално учебно заведение в Тексас, при която починаха 19 деца и двама учители, и в супермаркет в Ню Йорк, при която починаха 10 души.

Във Вашингтон бе една от най-масовите демонстрации - 40 000 се събраха край монумента на Джордж Вашингтон, освен това под ръмящ дъжд. Протестиращите в американската столица сложиха вази с цветя - по една за всеки човек, погубен с огнестрелно оръжие в Съединени американски щати през 2020 година

„ Защитете хората, а не оръжията “ и „ Страхът няма място в учебните заведения “ - това бяха надписите на част от плакатите, издигнати от протестиращите.

Контролираната от демократите Камара на представителите одобри тази седмица необятен пакет от оферти, който включва повишение на възрастта при закупуване на полуавтоматични оръжия от 18 на 21 години, само че партията не разполага с нужните 60 гласа, с цел да го прокара в Сената.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР