Поводът на отличието е неговия значим принос за развитието и

...
Поводът на отличието е неговия значим принос за развитието и
Коментари Харесай

За ЧРД: Радев награди бившия вицепрезидент на ”Мултигруп” Стоян Д...

Поводът на оценката е " неговия важен принос за развиването и модернизацията на висшето обучение и във връзка неговата 70-годишнина ", се показва в информацията на Прессекретариата на президента.

 

Орденът е бил връчен през днешния ден в Гербовата зала на " Дондуков " 2 в 14:00 ч.

 

По-рано тази година служебното държавно управление скритом връчи на Денчев най-високия почетен знак на Министерството на културата " Златен век - огърлие " за " развиване и одобряване на българската просвета и национална еднаквост ".

 

Миналата година пък различен някогашен вицепрезидент на " Мултигруп " - Николай Вълканов, получи медал " Стара планина " първа степен д декрет на президента Румен Радев.

 

Кой е Стоян Денчев?

 

Денчев дълги години бе ректор на Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ).

 

Обявяването му за сътрудник на държавна сигурност се случи през 2007 година, когато е проверяван в качеството му на народен представител в 37-ото Народно заседание. Псевдонимът, който е употребявал, с цел да донася на комунистическото Второ основно ръководство - контраразузнаването, е Симеонов.

 

От документите в уеб страницата на Комисията по досиетата е очевидно, че Денчев е бил вербуван на 8 юли 1988 година " по американска линия ",защото му предстояло професионално пътешестване в Съединени американски щати.

 

Освен това, Денчев бе и вицепрезидент на " Мултигруп ". През 2022 година в собствен, оповестен в Свободна Европа, журналистът Николай Стайков разказва " Мултигруп " като " една постоянно близка до властта икономическа конструкция от 90-те години, с не всеки път ясни същински притежатели в Швейцария и Лихтенщайн, която работеше главно в бизнеси с държавна благосъстоятелност и защита ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР