Повод за гордост - създателят на София филм фест Стефан

...
Повод за гордост - създателят на София филм фест Стефан
Коментари Харесай

Отличиха двама българи с почетни медали от крал Чарлз III

Повод за горделивост - основателят на " София филм фест " Стефан Китанов и градинарят на резиденцията на английското посолство Валентин Въльовски бяха отличени с почетни медали от английския крал Чарлз III, осведоми Българска национална телевизия.

30-годишен труд стои зад тези награди - Стефан Китанов я заслужава с работата си по разпространение на английското кино у нас, а Валентин Въльовски със основаването и грижата за определяната като най-красивата градина у нас - тази в резиденцията на английското посолство.

Когато работата ти не е просто работа, а идея. И когато посветиш целия си живот на това, което правиш и го усвоиш до съвършенство. Тези думи важат с идентична мощ както за Стефан Китанов, по този начин и за Валентин Въльовски.

" Да получиш отличие от Краля е необичайност и точно такава би трябвало да бъде. Всеки от нас се стреми да оставя диря. Но от време на време, единствено от време на време, има хора - наши сътрудници, които са отишли още една крачка напред, които имат извънреден принос в своята сфера. И точно по тази причина сме се събрали през днешния ден ", сподели Роб Диксън, дипломат на Англия.

Любовта към " Монти Пайтън ", към хубавото филми и това, че още от началото на 90-те години е " отговорен " българските фенове да могат да се насладят на качествено английско кино отреждат на Китанов оценката Почетен член на Ордена на Британската империя.

" Разбира се тази премия, както са и премиите в киното, е резултат от групови старания. Сам човек може да посади дърво, да нарисува картина, да изпее ария, само че в киното нещата са плод на групов труд ", уточни Стефан Китанов - шеф и създател на " София Филм Фест "

Близо 30 години Валентин Въльовски се грижи за градината на английското посолство. Сам, без непозната помощ, е трансформирал това кътче в центъра на София в оазис. Ароматът на рози се усеща отдалеко, а дипломат Диксън е безапелационен - " това не е градината на посолството, това е градината на Вальо ".

През 98-ма дружно с тогава към момента принц Чарлз засаждат орехово дърво. И до през днешния ден помни този ноемврийски ден.

" Беше много хладно, само че без значение от времето протече церемонията много прочувствено. Крал Чарлз Трети, тогава принц, обърна внимание на всеки, поздрави се с всеки. 2003-а година при второто посещаване тогава откри време. без значение от късата си аудиенция, да пристигна да ми благодари, че се грижа за дървото, което е посадил ", сподели Валентин Въльовски, градинар на резиденцията на английското посолство

От през днешния ден Валентин може да се похвали с изключение на, че е измежду малцината българи срещнали се няколко пъти с Краля, е и притежател на Медала на Британската империя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР