Повишена заболеваемост от варицела отчитат за поредна седмица от Регионалната

...
Повишена заболеваемост от варицела отчитат за поредна седмица от Регионалната
Коментари Харесай

Продължава да расте броят на болните от варицела във Варненско

Повишена заболеваемост от варицела регистрират за поредна седмица от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) във Варна. В интервала от 7 до 13 юни в града и региона са регистрирани нови 126 случая, при 119 от миналата седмица.
От началото на месеца броят на болните във Варна доближава 206 души. За съпоставяне, от здравната ревизия показват, че през същия интервал на 2018-та година случаите са били едвам 31. През тази седмица множеството от заболелите от варицела – 118 пациенти, са от Варна и едвам осем са от други общини в региона. През интервала въздушно – капковите инфекции са показани и от 8 случая на скарлатина. Регистрирани са и 35 нови случая на чревни инфекции против 31 от миналата седмица.
От тях болните с ентероколити са 30, регистрирани са по един случай на колиентерит, салмонелоза и ротавирусен ентерит, както и двама новооткрити заболели с вирусен хепатит. През последната седмица е повишен и броят на засегнатите от остри респираторни болести. Отчетените случаи са 38, като броят им е повишен с 16 спрямо предходния интервал. Регистрирани са и седем заболели с бронхити, както и 15 – с пневмонии. От всички, най-вече са пациентите с остри респираторни болести във възрастовата група от 0 до 14 години, сочат данните на РЗИ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР