Повишават такса смет за жителите на община Велико Търново. Това

...
Повишават такса смет за жителите на община Велико Търново. Това
Коментари Харесай

Повишават такса смет във Велико Търново

Повишават такса боклук за жителите на община Велико Търново. Това реши на последното за годината съвещание Великотърновският общински съвет. За кварталите, жилищни и вилни парцели на жители, за парцели на юридически лица и търговци и в промишлените зони в регионалният град локалният данък от 2022 година от 1,3 се подвига на 1,7 промила върху данъчната оценка на парцела.

За градовете Дебелец и Килифарево, както и за селата Арбанаси, Вонеща вода, Войнежа, Кладни дял, Въглевци и Райковци налогът ще е 6,5 промила върху данъчната оценка. 5,5 промила ще заплащат жителите на Беляковец, Леденик, Ресен, Самоводене, Балван, Водолей, Ново село, Присово, Церова кория, Момин общ брой, Шемшево, Велчево, Ветринци, Дичин, Капиново, Малък чифлик, Миндя, Никюп, Плаково, Пушево, Пчелище, Русаля, Хотница, Буковец, Големани, Габровци, Емен и Ялово.

Живущите в Шереметя, в други обитаеми места и отвън регулация ще заплащат 1,5 промила върху данъчната оценка.6 промила ще е локалният данък за нежилищни парцели на физически и юридически лица.
Увеличението беше подложено на съществени диспути преди гласуването. Групата съветници от Българска социалистическа партия предложиха то да е по-малко, с цел да не е шоково.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР