Повишаване на продажбите на българска бира в чужбина през 2020

...
Повишаване на продажбите на българска бира в чужбина през 2020
Коментари Харесай

Износът на бира нараснал с 6% през 2020 г.

Повишаване на продажбите на българска бира в чужбина през 2020 година с 6 %, оповестиха от Съюза на пивоварите в България във вторник точно на професионалния си празник Илинден. По данни на Националния статистически институт през предходната година българските пивоварни са изнесли 197 хиляди хектолитра.

" На европейската карта на промишлеността, по размер на продажбите на бира България към този момент е на 11 място ", разяснява изпълнителният шеф на браншовата организация Ивана Радомирова.

Актуалните данни от първото шестмесечие на тази година демонстрират, че биреният пазар в страната се е върнал на равнищата от 2020 година с продажби от 2.4 млн. хектолитра. В предкризисната 2019 година през същия интервал са осъществени 2.526 млн хектолитра. Разпределението на пазара по опаковки демонстрира, че се възвръща наклонността за понижаване на каузи на продажбите на бира в пластмасови бутилки, който е 54%. Стъклените бутилки са 20% от пазара, а кеновете - 23 %. През последния месец има увеличение на потреблението на наливна бира и делът ѝ стига 6% от пазара.

Данните на пивоварите сочат, че летните месеци всеки ден пълнолетният българин изпива по една бира. Поне един път месечно безалкохолна бира пият 58 % от хората, изключително в случай че ще карат. Дамите избират нискоалхолните или безалкохолните бири с плодови или билкови аромати и пресен усет. През лятото близо 50% от дамите пият бира най-малко един път месечно, а всяка трета българка – най-малко един път седмично.

Според маркетинговите проучвания, за избора на българския потребител на питие най-съществен е усетът на напитката, нейната опаковка и видът/стил бира, а едвам по-късно се подреждат цената и марката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР