Повишава се интересът към профилираните и професионалните гимназии в България,

...
Повишава се интересът към профилираните и професионалните гимназии в България,
Коментари Харесай

Повишава се интересът към професионалните гимназии у нас

Повишава се ползата към профилираните и професионалните гимназии в България, които оферират нови интерактивни специалности за учениците след VII клас. Надеждите са свързани с това, че до няколко години ще се усети оживление в рецесията с неналичието на готови фрагменти за бизнеса , защото от ден на ден младежи ще приключват приблизително особено обучение и ще получават нужните умения .

„ Професионалното обучение е поминък. Няма да забогатеят, само че поминък постоянно ще имат. За жал, към момента няма цялостно схващане от бизнеса. Много е мъчно да бъде вкарано в производството дете до 16 години. Между 16 и 18 година също не е елементарно. Пречките са от нормативна позиция “, съобщи пред „ Bulgaria ON AIR “ шефът на Професионалната гимназия по електротехника и автоматика инж. Филип Филипов .

Според него от ден на ден деца имат предпочитание да придобият специалност в ранна възраст, която ще им даде опция за реализация на пазара на труда незабавно след завършването им на гимназия.

„ Децата още в IX клас влизат в часове по образователна процедура. Докато навършат 16 години се образоват в нашите работилници в наличие на учителите. След като навършват 16 години, имаме право да организираме практики на действителни работни места. “ , съобщи шефът на Софийската професионална гимназия по туризъм инж. Антоанета Джонева.

Тя добави, че още по време на образованието си учениците привикват да поддържат връзка с клиенти , защото в учебното заведение има образователен ресторант, където те могат да практикуват в действителни условия. По думите и през последните две години гимназията съумява да изпълни седем паралелки , в които няма нито едно свободно място. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР