Поведението на Русия след нападението на Хамас“ срещу Израел е

...
Поведението на Русия след нападението на Хамас“ срещу Израел е
Коментари Харесай

Лидерът на израелската опозиция: На Русия не може да бъде простено, тя е част от оста на злото

Поведението на Русия след нападението на „ Хамас “ против Израел е невероятно да бъде разбрано и да бъде простено. Това съобщи някогашният министър председател на Израел и водач на опозицията в Кнесета Яир Лапид в изявление за изданието " Вести ".

" Ясно е, че Русия през днешния ден се нуждае от Иран повече от когато и да било. Те не обичат да им се споделя това, тъй като към момента се считат за супердържава. Но тази " супердържава " не е в положение да победи Украйна от февруари 2022 година И колкото повече време минава, толкоз повече те зависят от доставките на иранско оръжие, трансформирайки се по този метод в звено от оста на злото. " – показва той.

По думите на Лапид, за Израел " още доста дълго време ще е мъчно да елементарни " на Русия и нейното управление това, че са застанали на страната на „ Хамас “. Той припомня изказванията на диктатора Владимир Путин и на съветския външен министър Сергей Лавров.

" Няма подозрение, че управлението на страната (Израел – б.р.) би трябвало да преразгледа своята позиция във връзка с Русия. Държавите не скъсват връзките си просто по този начин, само че и не простят когато е нанесено сходно огорчение. " – добавя експремиерът на Израел.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР