Повечето украински избиратели, гласували за кандидат-президенти, отпаднали след първия изборен

...
Повечето украински избиратели, гласували за кандидат-президенти, отпаднали след първия изборен
Коментари Харесай

Гласовете за отпадналите кандидат-президенти в Украйна клонят към Зеленски

Повечето украински гласоподаватели, дали своят вот за кандидат-президенти, отпаднали след първия избирателен тур на 31 март, считат да поддържат във втория тур Володимир Зеленски, претендента на партията " Слуга на народа ". Това сочат данни от анкета на социологическия център " Олександър Разумков ", написа съветският вестник " Известия ".

В първия тур Зеленски получи 30,24 на 100 от гласовете, а сегашният президент на Украйна Петро Порошенко - 15,95 %. Бившата министър-председателка Юлия Тимошенко събра 13,4 на 100, а проруският претендент Юрий Бойко - 11,67 %. Балотажът сред Зеленски и Порошенко е плануван за 21 април, предава Българска телеграфна агенция.

Шефът на центъра " Разумков " Михайло Мишченко съобщи в понеделник, че за Зеленски се канят да гласоподават 41 от всеки 100 гласоподаватели, подкрепили в първия тур Юлия Тимошенко, водач на партията " Баткившчина ". Едва 10 на 100 от последователите й считат да гласоподават за Порошенко, цитира " Известия " известие на украинския уебсайт " Лига ".

Зеленски ще получи и поддръжката на 35 % от хората, дали своят вот в първия тур за Юрий Бойко, излъчен от партията " Опозиционна платформа - За живота ". За Порошенко ще гласоподават единствено 2 % от тях, демонстрира анкетата.

" Електоратът на политиците с най-голям рейтинг, които не се класираха за втория тур, е податлив да гласоподава по-скоро за Зеленски, в сравнение с за Порошенко ", обобщи шефът на социолозите.

Позицията на гласоподавателите обаче ще бъде значително повлияна от апелите на съответния претендент, добавя Мишченко. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР