Повечето родители са изключително объркани и отглеждат децата си напълно

...
Повечето родители са изключително объркани и отглеждат децата си напълно
Коментари Харесай

Доктор към родители: Отглеждате децата си погрешно

Повечето родители са извънредно комплицирани и отглеждат децата си изцяло неправилно. На процедура обществото към този момент не схваща какво съставлява отговорността да бъдеш родител. Тежката присъда принадлежи на известния фамилен доктор, психолог и създател Ленард Сакс. В новата си книга „ Разрухата на родителите: Как нараняваме децата си, като ги третираме като възрастни “ той прецизира, че базата му е американското общество, само че показва, че наклонността е годна и в световен мащаб. Според Сакс огромният проблем идва от това, че в днешно време родителите не са способни да се обръщат към децата си с фрази, които не приключват с загадъчен знак. „ Това е по този начин, тъй като преди немного време специалистите твърдяха, че родителите би трябвало да оферират избор на децата си, вместо да им споделят какво да вършат. А родителите им повярваха. Това е толкоз неправилно. Заради това към този момент не съществува йерархията сред родители и деца. Вместо родителите да упражняват позицията си на възрастни, които знаят какво е най-добре за децата си, те се концентрират върху това да ги вършат щастливи и да покачват самочувствието им. Резултатът е обаче с противоположен резултат “, предизвестява Сакс.

Три са главните задания на един родител: да научи детето си на разликата сред положително и зло, да му изясни смисъла на живота и да внимава за сигурността на рожбата си

„ Вместо това те извършват всяка волност на децата си, без значение какъв брой налудничаво може да звучи тя. Прекараното с децата време не оказва помощ, в случай че то е прекарано по неверен метод “, прибавя Сакс и предлага няколко ограничения, които би трябвало да се подхващат незабавно. А точно – фамилните вечери да станат приоритет във всеки един дом, от спалните да бъдат отстранени всевъзможни екрани (телевизори, компютри), децата да се учат на примирение, родителите да работят в синхрон с учебното заведение на децата. И на последно място, само че не по значение – постоянно да се бди над сигурността на децата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР