Повечето пазари на акции в Азия отчитат повишения днес, а

...
Повечето пазари на акции в Азия отчитат повишения днес, а
Коментари Харесай

Азиатските акции поскъпват, петролът поевтинява днес

Повечето пазари на акции в Азия регистрират покачвания през днешния ден, а доходността по държавните облигации продължи да понижава, до момента в който вложителите преценяваха рисковете от съветска инвазия в Украйна и признаците, че Федералният запас на Съединени американски щати няма да работи толкоз нападателно във връзка с стягането на паричната политика, колкото се очакваше.

Широкият азиатско-тихоокеанският показател на MSCI нарастваше с 0.27% по-рано през днешния ден, като покачването беше лимитирано от поевтиняването на японските акции.

Индексът Nikkei губеше 0.29% в резултат на опасенията, че Русия може да нахлуе в Украйна.

Индексът на MSCI за района, в който не взе участие японският пазар, отчиташе покачване от 0.64%.

Индексът на китайските сини чипове CSI300 добави 0.36%, изтривайки загубите си от по-рано денем. Хонконгският Hang Seng отчиташе растеж от 0.46%.

Австралийският главен показател набъбна с 0.65%, откакто по-високите цени на металите натежаха над геополитическите опасения. Южнокорейският показател Kospi скочи с 1.38%.

Фючърсите на щатския показател S&P 500 отчитаха минимално намаляване от 0.07% по-рано денем.

Пазарите остават на ръба, откакто западните страни предизвестиха през вчерашния ден, че военното наличие на Русия по границата с Украйна нараства, а не понижава, както твърдяха от Москва.

В същото време опасенията по отношение на това, че Фед може да увеличи лихвите с 50 базисни пункта идващия месец отслабнаха през вчерашния ден, откакто протоколът от последната среща на централната банка сподели, че ръководителите ще разчитат на по-премерен и основан на данните метод, осведоми Ройтерс.

Доходността по щатските държавни облигации продължи да понижава и в азиатската сесия през днешния ден, като тази по 10-годишни бумаги отстъпи с към 2 базисни пункта до 2.03%.

Доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на шест други съществени валути, губи 0.06% до 95.770.

По-евтиният $ и по-ниската рентабилност по държавните скъпи бумаги, дружно с намалените настройки на към риск, задържаха цената на златото покрай достигнатия във вторник осеммесечен връх при 1 879.48 $ за тройунция. За последното металът се търгуваше на равнище от 1 868 $.

Петролът поевтинява през днешния ден, като щатският лек недопечен нефт (WTI) губи 2.50 $ до 91.16 $ за барел, а цената на Брента се намалява с 2.43 $ до 92.38 $ за барел.

На пазарите на нефт в последните седмици доминираше опасността от съветска инвазия в Украйна, като даже има опасения, че вероятно нарушаване на доставките може да увеличи цените до 100 $ за барел.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР