Повечето от представителите на фен клуба от с. Калояново са

...
Повечето от представителите на фен клуба от с. Калояново са
Коментари Харесай

Тракийци, влюбени в македонската песен, пропътуваха половин България за 30-то юбилейно издание на Пирин Фолк!

Повечето от представителите на почитател клуба от с. Калояново са тук за 30-ти следващ път

Няколко генерации българи, влюбени в македонската ария, дойдоха в Сандански, с цел да участват на юбилейното издание на “Пирин Фолк ” 2022. От 6 до 85-годишни са членовете на почитател клуб “Пирин Фолк – Община Калояново ”, а множеството от тях не са пропущали нито едно издание на фестивала от основаването му до през днешния ден.

В Летния спектакъл на Сандански , където тече трескава подготовка за старта на фестивала тази вечер, се срещнаха с кметa на общината- Атанас Стоянов и шефа на фестивала Ненчо Касъмов.

“Добре сте ни пристигнали, същински българи! Радвам се, че сте тук, с цел да споделим дружно насладата от фестивала, с цел да запазим българщината! Докато има такива фестивали, до момента в който има и хора като Вас, ще я има и България ”, поздрави ги кметът Стоянов.

“Благодаря от сърце, Вие помагате да го има фолклора като цяло. През последните седем години това, което се постарахме да създадем, е да върнем “Пирин Фолк ” към нашите корени и мисля, че сме го постигнали. Очаква ви доста прекрасен фестивал ”, даде обещание им господин Касъмов.

***

30-ото юбилейно издание на „ Пирин Фолк “ ще бъде намерено тази вечер с състезанието за изпълнителско изкуство за деца от 8 до 15 години – „ Детски Пирин Фолк “. На сцената като гост-изпълнители ще се изявят Сашка Васева, Георги Гоцев, Невена Цонева, Васко Лазаров и Лия.

Празничното издание на фестивала продължава на 27 август с осъществяване на Конкурса за изпълнителско изкуство. Специални гост-изпълнители ще бъдат Илия Луков, Наум Петрески и Зуица Лазова, Ива и Велислава Костадинови.

На 28 август ще се организира Конкурсът за авторска македонска ария. Тогава на сцената като гост-изпълнители ще се показват Глория, Володя Стоянов, Севдалина и Валентин Спасови.

Освен в Летния спектакъл в Сандански, феновете на македонската ария могат да проследят фестивала онлайн и пред дребните екрани, онлайн и в радиоефира на „ Белла “ от 20:45 ч.

Програма:

∙ 26 август – Детски Пирин Фолк: по ФЕН ФОЛК ТВ, Българска национална телевизия 4, ФЕН ТВ и Ekids

∙ 27 август – Конкурс за изпълнителско изкуство: по ФЕН ФОЛК, ФЕН ТВ и Българска национална телевизия 4

∙ 28 август – Конкурс за нова авторска ария на македонска основа: по Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 4, ФЕН ФОЛК ТВ и ФЕН ТВ.

И трите вечери ще са налични онлайн за целия свят в формалните Фейсбук и YouTube на Фен Фолк ТВ: FEN FOLK TV и Fen Folk TV.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР