Повечето от нас са ограничили пътуванията, особено със самолет, ала

...
Повечето от нас са ограничили пътуванията, особено със самолет, ала
Коментари Харесай

Коронавирусът:гарантирано спиран от самолетните защити-те са като в интензивно на супер болница - slava.bg

Повечето от нас са лимитирали пътуванията, изключително със аероплан, но има и такива, които просто не могат да ги отсрочва. Затова е значимо да се знае какви защитни ограничения против короната и останалите вируси взеха положителните самолетни компании и за които би трябвало да питаме дали са подхванати от онази, с която ние би трябвало да летим.

Мнозина се притесняват, че заради многото полети, които прави един аероплан в Европа, че и междуконтинентални всеки ден, сме изложени на нараснала заплаха от заболяване от въздуха на борда, който дишаме, тъй като идва от общ климатик, както и от нещата, до които се допираме. Трябва да бъдете спокойни, тъй като ограничения против COVID-19 са взети. Известен още като SARS-CoV-2, той е заболяване от вида на пневмонията, което от първия ден на признаването му в Китай на 31 декември предходната година накара самолетните компании да се противпоставят.

Първо, те имат опит. Новият вирус надалеч не е първият или най-опасният, през който сме минали. Съвременните самолети към този момент се вършат по този начин, че да понижават да необикновен най-малко всяка опция за заразяване. За това се разчита главно на по този начин наречените HEPA въздушни филтри, които се вършат по същата технология, по която се създават и болничните. Тоест, поддържат оптималната яловост.

Въздухът влиза от предната горна част и се задвижва обратно и надолу, поглъщан от панелите до седалките на прозорците. Затова от време на време седящите там имат шанса, че прекомерно мощно им вее и настръхват. Филтрите са по този начин направени, че смесват пресен въздух извън с оня в салона, преди да бъде върнат назад напред.

“HEPA стопира 99.999%, т.е. на процедура всички, даже най-мъничките вируси с размери като 0,01 микрометъра. Коронавирусът е от 0,08 до 0,16”, увериха тези дни от американската компания Delta Air Lines. Оказва се, че надморската височина също има възпиращ резултат за COVID-19, който вирее най-лесно на ниско. Колкото по-високо живее, да не приказваме – да лети човек, толкоз по-трудно е да му се съобщи.

Заради него всички положителни авиолинии започнаха и спомагателни дезинфекционни ограничения:

- изхвърляне на всички употребявани неща на борда
- главно се почистват след всеки полет повърхностните и кърпите за глава на седалките
- обогатени са с артикули хигиеничните пакети за дългите полети, като някъде включват даже маски и ръкавици, препарати за ръце и спомагателни почистващи платнени кърпи

Стюардесите на множеството авиолинии също са оборудвани с повече от досегашните атрибути, с цел да може да няма никаква заплаха при поднасянето на храна и питиета.

В множеството цивилизовани страни на екипажите и пасажерите са готови специфични наставления от здравните управляващи на съответната страна, към която принадлежи самолетната компания.

Въпреки че актуалните самолети се вършат по този начин, че всичко на борда да може да бъде третирано еднократно с оптимален антисептичен резултат – без значение дали е направено от пластмаса, метал, плат или хартия, Emirates да вземем за пример прави главно разчистване на 248 самолета, които има всеки ден с химикали. Така обезпечено убива и защищава превантивно от 100% от вирусите пасажерите, само че също и от гъбички и всевъзможни други сходни. Химикалите са „ еко-дружески”, както изяснява компанията, наричана още „ суперсекси авиолинии”.

При поява на пасажер със признаци, изявили се по време на полет, положителните самолетни компании бързо се отделя мястото към него на най-малко 2 м. Когато подобен аероплан кацне, той минава специфичен обзор и пречистване. Това става и, когато се получи информация, че на даден полет е имало пътник, който след това е дал положителен тест.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР