Повечето от нас са чували за позата на силата“ и

...
Повечето от нас са чували за позата на силата“ и
Коментари Харесай

Преструвай се, докато се получи

Повечето от нас са чували за „ позата на силата “ и изкуството да симулираме убеденост с жестове и отворен език на тялото. Тази идея се разпространява от професора от Харвард Ейми Къди, която даже твърди, че преструвайки се, в действителност можете даже се чувствате по-силни и уверени.

Ако позата на супергерой не ви е по размер, има и други способи да създадете заблуда за убеденост. Ето шест техники, които можете да употребявате във всяка стресова среда - без значение дали е на значимо изявление за работа или на среща с сътрудниците си.

1. Установете зрителен контакт
Първият метод да изобразите увереността е да употребявате силата на погледа си. Повече от 70% от сензорните рецептори се намират в очите - те са доста по-силни от всички останали сетива взети дружно. Следователно, когато погледнете хората в очите, те са принудени да ви гледат и да подчинят всичко останало на тази връзка с вас. Те не могат да избегнат погледа ви. Ако се срещате с шефа си, осъществете зрителен контакт - по този начин вероятността той да се разсея е доста по-малка. Ако говорите на среща в екип, установете контакт очи в очи с всеки участник. Това ще разреши на цялата аудитория да усети силата на вашия взор и да се концентрира върху вас. Този тип надзор на публиката ще сътвори аура на извънредно убеден човек.

2. Състояние на подготвеност
Вторият метод да имитираме убеденост е да внушим своята " висота ". Изправената стойка - без значение дали сте седнали или прави ви кара да изглеждате по-високи и по-уверени, без значение по какъв начин се чувствате вътрешно. Това също по този начин демонстрира, че сте в положение на подготвеност - подготвени сте да говорите, да отговаряте и да участвате решително в полемиката. 

Ако можете да избирате дали да сте седнали или прави, изберете второто. Изправянето по време на презентация или телефонно позвъняване освен ще впечатли аудиторията ви, само че и ще даде на гласа ви по-голяма меродавност.

3. Без непотребни придвижвания
Третият метод да изглеждате решително е да стоите неподвижни и да избягвате инцидентни или несъразмерни придвижвания. Ако жестикулирате случайно или вършиме неочаквани придвижвания, изглеждате комплицирани, нервни, неспокойни или неподготвени. Затова избягвайте мимолетни придвижвания с главата или краката, потрепвания, почесвания, пробвайте се да не барабаните с пръсти или да потривате ръце. Изчистването от такива непринудени или нервни жестове, ще калибрира всяко ваше придвижване и публиката ще види вашата убеденост и улегналост.

4. Говорете спокойно 
Четвъртият метод да покажете убеденост е да забавите скоростта, с която говорите.
Склонни сме да бързаме, когато сме нервни, а това основава усещането, че ни е дискомфортно и желаеме да приключим бързо представянето си. Забавяйки темпото, вие създавате тъкмо противоположното усещане: обичате да говорите, вашите хрумвания са значими за вас и желаете публиката да ги чуе и оцени. Има два метода да говорите по-бавно. Първият е да измененията скоростта на произношението. Увеличете времето за всяка дума. Второто е да се усили дължината на паузите. Това ще покаже на вашата публика, че желаете тя да погълне всяка концепция и вие ѝ давате време да го направи.

5. Сменете регистъра

Петият метод да покажете убеденост е да говорите с по-нисък глас. Дълбоките регистри ще създадат гласа ви да звучи по-компетентно, с помощта на което ще изглеждате мощни, значими, като водач, даже в случай че се чувствате несигурни.

С умишленото прибавяне на дълбочина към гласа си, вие избягвате вокални модели, които постоянно са съпроводени от раздразнителност. Дори и без раздразнителност, някои хора имат висок или пресипнал глас или пресилена интонация при довеждане докрай на изречение. Тези модели приказват за липса на убеденост, въпреки че може да са част от натюрела на индивида.

Ето за какво, когато говорите на среща, умишлено се опитвайте да говорите с спокоен глас. Помислете за солидността, която допуска съвестност или въздържаност. Помислете за тежестта, която ще намали гласа ви. И когато извършите това, речта ви ще звучи доста по-уверено

6. Говорете ясно
И най-после, можете да имитирате убеденост с ясна тирада. Всички сме чували оратори, които обезценяват думите си, като приказват неразбираемо. Ще изглеждате доста по-уверени, в случай че говорите с сила и ангажираност. Говорете по този начин, че аудиторията ви да схваща всяка ваша дума. Ако мрънкате, ще създадете усещане на нерешителен човек, който самичък не има вяра в това, което споделя.
За да говорите ясно, не позволявайте на силата да изтече в края на думите или изреченията. Оставете вашите хрумвания да резонират измежду вашата аудитория. Тези шест метода за преструване на убеденост могат да ви оказват помощ да създадете мощен облик, даже в случай че коленете ви в действителност треперят от напрежение. Допълнителен бонус: Използвайки тези способи, вие в действителност ставате по-уверени.

По материали от  FаstCompany

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР