Повечето от нас имат поне една история, в която първото

...
Повечето от нас имат поне една история, в която първото
Коментари Харесай

13 неща, които карат хората да не ви харесат според науката

Повечето от нас имат най-малко една история, в която първото им усещане от някого е било извънредно, само че след това са осъзнали, че е един от най-прекрасните хора, които познават. За жал, случва се и тъкмо противоположното. Business Insider обобщава разнообразни научни проучвания по тематиката и показва лист с няколко личностни черти и способи на държание, които водят до неприятно първо усещане, както онлайн, по този начин и онлайн.

1. Споделяте прекалено много фотоси във Фейсбук

Ако сте от хората, които споделят фотоси от медения си месец, от дипломирането на сестра си и на кучето си, костюмирано за Хелоуин, в един и същи ден, може би е време да спрете. Проучване от 2013 година е открило, че публикуването на прекалено много фотоси във Фейсбук може да навреди на действителните ви взаимоотношения.

„ Причината е, че хората, като изключим най-близките другари и родственици, не се усещат свързани с тези, които непрекъснато споделят свои фотоси “, споделя ръководителя на проучването Дейвид Хъдън от Бирмингам бизнес скуул. По-точно, приятелите не харесват прекомерно многото фамилни фотоси, а роднините не обичат многото фотоси на другари.

2. Имате прекомерно доста или прекомерно малко другари във Фейсбук

В изследване от 2008 година учени от държавния университет в Мичиган набират студенти, които да преглеждат измислени профили във Фейсбук и да дефинират какъв брой харесват техните притежатели.

Резултатите демонстрираха, че „ златната среда “ е към 300 другари. Най-малко харесвани са хората с под 100 другари. Почти толкоз малко са харесвани тези, които много надвишават 300.

„ Хората с прекалено много другари евентуално наподобява, че се концентрират прекомерно доста върху Фейсбук – в резултат от обезсърчение, а не от известност “, считат създателите. От друга страна, те показват, че болшинството от студентите, взели участие в проучването са имали към 300 другари във Фейсбук, което значи, че в среда, където най-често срещаният брой другари е 1000, това ще бъде и „ златната среда “ на най-харесваните.

Изследване от 2014 година е разкрило, че междинният брой другари измежду възрастните консуматори на Фейсбук е 338.  Интересното е, че участниците не осъзнавали, че броят другари във Фейсбук се отразяват върху оценката им за хората.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР