Повечето от нас имат бенки по тялото си, но малцина

...
Повечето от нас имат бенки по тялото си, но малцина
Коментари Харесай

Eто как да разпознаем опасната бенка

Повечето от нас имат бенки по тялото си, само че малко на брой знаят кои от тях могат да бъдат рискови. Наталия Лакушева, кожен лекар и козметолог приказва за тайните на установяване на заплахата от бенки в изявление за WMJ.
За да разберете дали една бенка е рискова, би трябвало деликатно да я разгледате. Първият симптом на бенка, който усилва риска от развиване на меланом, е асиметрията на петното. Така че, в случай че въображаемо разделите бенката на две елементи, те няма да са идентични.
„ Втората е границите й. Те могат да бъдат раздрани и внезапно прекратени. Този знак е присъщ за некачествени обединения.
Третият е разноцветен, т.е. съществуването на три или повече цвята в една бенка. Например ярко кафяво, мрачно кафяво и черно). Ако една бенка е била с един цвят, само че е станала различен, това към този момент би трябвало да е причина за посещаване при доктор “, изясни кожният лекар.
Четвъртият симптом е размерът на бенката. Ако е 6 милиметра или повече, това може да значи заплаха.
Освен това лекарят предизвести, че "бързият напредък на бенка както в цялата й форма, по този начин и над повърхността на кожата " като рисков знак.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР