Повечето от българите свързваме пътуването с влак като неприятно изживяване,

...
Повечето от българите свързваме пътуването с влак като неприятно изживяване,
Коментари Харесай

17-годишното момче, което година и половина живее от влак на влак

Повечето от българите свързваме пътуването с трен като неприятно преживяване, защото състоянието на българските държавни железници не е по никакъв начин положително. Направо е трагично, в случай че би трябвало да бъдем почтени. Но това надалеч не е по този начин на множеството места в Европа. Като в Германия да вземем за пример. 

И 17-годишният цифров бродяга Ласе Щолай даже взема решение да поживее в локалната железница, местейски се от трен на трен към този момент година и половина. Ласе от време на време изминава близо 10 хиляди километра дневно из цяла Германия с влаковете на Deutsche Bahn. Той пътува в първа класа, спи в нощните влакове, закусва във вагон заведенията за хранене и взема душове в публични басейни и центрове за отдих, като за всичко това употребява своята неограничена годишна железопътна карта.

Ласе няма непрекъснато местопребиваване и наподобява в действителност се любува на необичайния си метод на живот, нещо, което той разказва постоянно в блога си Life on the Train.

" Вече година и половина пребивавам във влака като цифров бродяга ", споделя неотдавна Ласе пред Business Insider. " През нощта дремя в движещия се трен Intercity Express (ICE), а денем седнал съм на седалка и работя като програмист, заобиколен от доста други пасажери. Пътувам от единия до другия завършек на страната. Проучвам цяла Германия. "

Ласе взима решението да живее във трен, когато е на 16 години. Тъй като учебното заведение към този момент е зад тила му, през лятото на 2022 г. решава да се отдаде на пристрастеността си към пътешествията, да напусне дома на родителите си в Шлезвиг-Холщайн и да се впусне в голямо премеждие.

" Ако ми се пътува до морето, заран вземам влака на север. Ако копнея за паниката на огромния град, тогава диря връзка с Берлин или Мюнхен. Или вземам експресния трен до Алпите за пешеходен туризъм. "

Той използва приложението на железниците, с цел да провежда идната връзка вечер и спи, до момента в който пътува към мечтаната дестинация. 

" Първите месеци бяха сложни и трябваше да науча доста за това по какъв начин работи всичко, тъй като беше доста по-различно от това, което си представях ", споделя Ласе, само че признава, че към този момент всичко си е пристигнало на мястото. 
 Тони Чеш - момчето, което може да накара всяка жена да се усмихне
Момчето, което може да накара всяка жена да се усмихне

Ето и по какъв начин го реализира

Що се отнася до разноските и утвърждението на родителите му,  Ласе споделя, че като се вземат поради всичките му разходи, му излиза към 10 000 евро на година, с цел да живее по метода, по който е избрал.

" Имам доста независимост и мога да вземам решение всеки ден къде желая да отида, без значение дали в Алпите, в огромен град или на морето. Аз съм изцяло еластичен. "

Тийнейджърът обаче не крие, че е трябвало дълго време да убеждава родителите си, с цел да му дадат позволение да се в впусне в това премеждие. В последна сметка му разрешават да го направи, правосъдно уреждат документите и му оказват помощ да продаде огромна част от движимостите си, с цел да има някакви пари в себе си, с които да стартира новия си живот.

Заради непрекъснатото пътешестване Ласе носи със себе си единствено най-необходимото. " Най-важното нещо е моят преносим компютър и моите шумоизолиращи слушалки, които най-малко ми дават малко усамотение във влака ", признава Ласе и добавя, че значим аспект на минимализма във влака е намаляването на материалните притежания.
 Уилис Гибсън - 13-годишното момче, което стана първият човек, превъртял Tetris
13-годишното момче, което стана първият човек, превъртял Tetris

38 години след основаването ѝ

" Тъй като наличното пространство е доста лимитирано, би трябвало да изберете деликатно това, от което в действителност се нуждаете. Това значи да се отървете от ненужните движимости и да се ограничите до в действителност най-важното. "

Германският младеж осъзнава, че предизвикването да не натрупа от ден на ден и повече неща е централен съставен елемент на минималистичния живот, изключително когато би трябвало да събереш всичките си притежания в една раница.

Размишлявайки върху забързаните 18 месеца, Лансе не крие, че този метод на живот е много забързан, претрупан и несъмнено не е за всеки, само че пък си има и своите плюсове.

" Любимият ми маршрут минава през долината на Средния Рейн сред Майнц и Бон. Тук влаковете постоянно се движат доста постепенно по реката. Това е хубав изящен маршрут, който се простира в подножието на лозята. Гледката извън е прелестна. "
 Едмънд Албиус и ванилията - по какъв начин 12-годишно момче трансформира културата в международна фалшификация
Момчето, което трансформира ванилията в международна фалшификация

И получава ли нужното самопризнание за откритието си

Лансе изминава около 500 000 километра, откогато стартира да живее във влаковете. Не е сигурен колко още време желае да отдели, с цел да пътува из Германия и да се разсънва на някое различно място всеки ден. Но защото жп картата му е годна още шест месеца, сигурно има още какво да види.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР