Повечето момичета от малки си мечтаят да бъдат булки, да

...
Повечето момичета от малки си мечтаят да бъдат булки, да
Коментари Харесай

Бъркаме ли любовта със страстта?

Повечето девойки от дребни си мечтаят да бъдат булки, да срещнат принца от приказките на бял кон. Или пешком. Но да бъде любезен, хубав, с възприятие за комизъм, гальовен, деликатен, интелигентен, образован, добър, великодушен, необятно скроен и така нататък Списъкът е безконечен. Само че идеалният мъж не съществува.

Щастливки са тези, които са срещнали любовта на живота си.

Но в случай че си мислите, че са щастливки, тъй като мъжът до тях е съвършен, грешите. Щастливки са, тъй като са съумели да намерят салдото сред любовта и пристрастеността, тъй като са се научили да вършат взаимни отстъпки, тъй като умеят да подреждат целите си и да си затварят очите за дребните дефекти, а да се съсредоточат върху огромната картина.

Не бъркайте пристрастеността с обич.

Ако има привличане, има и пристрастеност. Привличането е чисто и просто химия. В това няма нищо комплицирано. То просто се случва от единствено себе си. Ако усещате пеперудки в стомаха, в случай че се изпотяват дланите ви в наличието на обичания, в случай че се впечатлявате от всеки минимален негов жест, в случай че го намирате за полубог, то сигурно сте влюбени. Това обаче напълно не значи, че изпитвате обич. Това значи, че изпитвате пристрастеност.

Кога пристрастеността си е отишла?

Рано или късно пристрастеността ще отшуми. Ако е било единствено пристрастеност, това е моментът, в който стартирате да виждате всеки малък минус у половинката си като великански червен слон в стаята. Гласът му стартира да ви нервира, навиците му ви се костват изнервящи, критикувате го, вършиме забележки за най-малките неща. Да, несъмнено това към този момент не е пристрастеност, тя си е отишла окончателно. Със сигурност в никакъв случай не е било и обич.

Как да разберем дали сме влюбени в подобаващия?

О, това съвсем в никакъв случай не се случва. Най-често избираме сътрудници, които ще разсънват най-големите ни страхове. Причината е, че всички прочувствени белези, които сме събрали в предишното, ще търсят метод да се покажат. Можем да създадем извода, че сътрудниците ни ще имат много сходни черти. Такива хора търсим неумишлено. „ Лошите “ момчета или такива, които са безпределно надалеч от нас. Именно с тях ще изпитаме мощна пристрастеност, изключително в началния стадий на връзката ни. Това в действителност, благи дами, са инстинктите ни. Подобни връзки ще лежат на първичните ни стремежи – точно тях можем да определим като „ пристрастеност “. Подобно държание е особено за по-младите. Докато се „ налудуваме “. Впоследствие разбираме, че е доста по-важно мъжът да бъде добър, виновен и деликатен, в сравнение с непредвидим, рискован и да кара мотор.

Има ли пресечна точка сред пристрастеността и любовта?

Разбира се, че да. Когато обичаме някого, всичко, което той прави, ни изпълва с горделивост и благополучие. Искаме най-хубавото за него, желаем му благополучие, даже с цената на личното си отчаяние. Всеки миг става драгоценен и значим. В любовта се усещаме уверени, крепко стъпили на земята и най-вече–желани. Когато има обич, би трябвало да почувстваме успокоение, уют в прегръдката на обичания. Когато има обич, не трябва да се тормозим, че е попаднала храна сред зъбите ни, или заран сме рошави.

Остарява ли любовта?

Винаги идва миг, когато след първите месеци ставаме очевидци на известна досада. В началото като че ли кипим от сила и сме податлив да вършим всевъзможни неща с половинката си, а след това се трансформираме в себе си още веднъж. Това, което можем да ви посъветваме, е да бъдете жена. Поддържайте своята женственост, по този начин както сте го правили при започване на връзката ви. Създавайте страст, тъй като по този метод излъчвате доверие. Хора, които се усещат щастливи и задоволени, могат да открият същинския баланс сред любовта и пристрастеността. Не се старайте да се превръщате в чудесния сътрудник, който няма дефекти, тъй като подобен не съществува – всички го знаем.

Да, любовта остарява, тъй като се трансформира. Но дано годините я създадат още по-силна, топла и нежна. Позволете й да ви научи на повече самообладание, на повече вслушване, на повече добрина. Оставете я да разцъфне доверчиво в сърцата ви. А в случай че се грижите вярно за нея, в никакъв случай няма да увехне.

Автор: Цветелина Велчева
 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР