Повечето любители на животни и бъдещи стопани на домашни любимци

...
Повечето любители на животни и бъдещи стопани на домашни любимци
Коментари Харесай

Куче или котка се гледа по-лесно?

Повечето фенове на животни и бъдещи стопани на домашни любимци може да са минали през тази алтернатива, преди да осиновят домакински любим - куче или котка се гледа по-лесно?  

Няма подозрение, че и двата типа преобладават еднообразно в интернет, а някои даже са спечелили статут на звезда. Макар че е мъчно да се каже кой е по-добър домакински любим, можем да разгледаме няколко разлики сред котката и кучето, преди да вземем решение.

Котките имат потребност от по-малко пространство

За хората, които живеят в дребни жилища, осиновяването на котка може да бъде добра концепция, тъй като писаните се нуждаят от доста по-малко пространство. Ако обаче пространството не ви тревожи, не е нужно да мислите два пъти, преди да извършите кучето част от вашето семейство. 

Повечето котки нямат нищо срещу да бъдат оставени сами, до момента в който стопаните им са на съответните работни места, тъй като постоянно може да намерят спокоен ъгъл, където да подремнат. Но в случай че задържате куче в затворена зона прекомерно дълго, то ще има поведенчески проблеми и ще жадува за компания.

Котките могат да стоят сами по-дълго

Можете да оставите коте без контрол вкъщи, откакто е подготвено да употребява котешка тоалетна, тъй като е много щастливо да бъде на закрито, при изискване че има всички нужни неща. Кученцата обаче могат да бъдат много палави, когато останат сами. 

От дъвченето на вашите мебели до основаването на звук, те от време на време могат да провокират същински проблеми. Освен това не е е желателно да остават сами повече от 8 часа, в случай че са научени да вървят до тоалетна на открито. Котките, от своя страна, могат да останат 2-3 дни сами, в случай че им е обезпечена вода, котешка храна и чиста котешка тоалетна.

 Куче или котка да избера

Кучетата ще ви пазят от натрапници

Котките, известни със своите ловни инстинкти, са специалисти в прогонването на мишки и други гризачи. Кучетата имат добре развити защитни инстинкти и ще ви пазят от крадци и други натрапници, които могат да ви обезпокоят вкъщи.

Котките се къпят сами

Според специалисти възрастните котки прекарват 50% от времето си в олизване на козината. И това не е огромна изненада, тъй като не е непозната панорама да се откри котка да се облизва постоянно. Котките вършат това, с цел да изчистят частиците храна, които могат да привлекат вниманието на други хищници или животни. 

От друга страна, надали бихте намерили куче със същите хигиенични привички. Но постоянно можете да ги изкъпете, с цел да наподобяват най-добре. Повечето котки обаче не обичат къпането с вода им може да се окаже същински призрачен сън - както за притежателя, по този начин и за домашния любим.

Котките са по-тихи

Ако сте човек, който обича шумната и оживена компания, кучетата могат да са вашият съвършен сателит. Те са щастливи същества, само че от време на време лаят доста. Котките са по-спокойни същества и единствените звуци, които издават са, меки мъркания или обезпокоително мяукане!

Вие сами би трябвало да решите куче или котка да си вземете. Направете умен избор на домакински любим.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР