Повечето критики, които идват, са базирани на философията на постната

...
Повечето критики, които идват, са базирани на философията на постната
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма как да сме богата държава, ако заплатите и доходите са ниски

„ Повечето рецензии, които идват, са основани на философията на „ постната пица ”. Време е да вършим съвременна стопанска система и да подвигаме приходите на жителите. Виждате, че задържаме данъчната политика. И работим за вложения в страната ”. Това съобщи финансовият министър Асен Василев.

„ Политиката, която организираме от 2021 година до момента, е, че няма по какъв начин да сме богата страна, в случай че заплатите и приходите са ниски. Трябва да се вдигне цената на труда, би трябвало да станат по-високи заплатите. В същото време да влагаме в нови машини, в пътища, в железници, тъй че страната да може да дръпне напред и да се вдигне продуктивността на труда ”, сподели Василев.

Той сподели, че няма да се подвига налог „ Сгради ”. А на общините се дава опция сами да дефинират данъчната си основа и ставка.

„ Според текста на Сдружението на общините всяка община има да употребява статистиката, с цел да дефинира за всеки регион, а освен за цялата община, ставките ”, сподели Асен Василев, представен от Нова.

„ Всяка община ще си го преценя, ще си има нейното решение в нейния общински съвет. Нито една стотинка от тези налози не идва в страната. Нито път МФ или страната могат да накарат някой да вдигне каквото и да е налози. Това предложение, което идва от самите общини. Ние сме механически вносители на това предложение в Народното събрание, тъй като общините нямат директна парламентарна самодейност. Но това е предложение, което идва от самото Сдружение на общините. Аз съм изумен, че ГЕРБ го нападна, защото управлението на Сдружение на общините са главно хора от Политическа партия ГЕРБ и това е тяхно предложение, което ние единствено вкарваме в Народното събрание ”, сподели Василев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР