Повечето изследвания за влиянието на телефоните върху човешкото здраве сочат,

...
Повечето изследвания за влиянието на телефоните върху човешкото здраве сочат,
Коментари Харесай

Mобилните телефони, радиовълните и италианският съд, който ги обяви за канцерогенни

Повечето проучвания за въздействието на телефоните върху човешкото здраве сочат, че мобилните джаджи не предизвикват съществени болести и не са рискови за организма ни.

Немалка е групата и на тези, които считат, че радиацията от телефоните може да аргументи рак и други съществени болести, изключително измежду тези, които прекарват повече време в диалози.

През миналата седмица съдът в Торино, Италия, реши да заеме позицията на втората група и отсъди, че телефоните фактически предизвикват рак.

В случая става въпрос за дело, заведено от мъж, измъчен от акустична невринома (рак на акустичния нерв), който твърди, че заболяването се е появила в резултат на това, че употребява мобилен телефон.

Любопитното тук е, че съдът не се е съгласил с всички научни доводи, показани от отбраната, които опровергават изказванията на ищеца, и е заръчал да бъдат извършени две нови проучвания по въпроса.

Тези проучвания сочат, че използването на телефон за най-малко 30 минути дневно в продължение на 10 години в действителност може да аргументи този тип израстък и освен.

Решението на съда съставлява значим казус за целия свят, само че истината е, че са малко организациите и хората, които имат интерес решението на съда да бъде признато от повече институции и страни.

Италианският здравен министър Роберто Сперанса заяви пред локалните медии, че почита решението на съда, само че " се придържа към мнението на Световната здравна организация ", че телефоните не могат да бъдат считани за канцерогени.

В същото време съдиите и юристите на потърпевшия италианец са безапелационни, че " не може да съществува друга причина за появяването на тумора " в този случай, базирайки се и на добре известния за науката факт, че радиовълните имат въздействие върху живите организми. Въпросът е какво тъкмо е то и по кое време се трансформира във нездравословно за човешкото тяло. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР