Повечето избиратели изобщо не са чували за тях, освен ако

...
Повечето избиратели изобщо не са чували за тях, освен ако
Коментари Харесай

Рапъри, вегани и марксиски се впускат в изборите в Германия

Повечето гласоподаватели въобще не са чували за тях, в случай че не са измежду най-равностните фенове на телевизионните пропагандни клипове. Но те участват в бюлетините и са кардинално равноправни с одобрените от десетилетия политически сили - основаната едвам през май хип-хоп партия или пък т.нар „ надпартия ", чиято платформа се опира на постлевия анархизъм. Между другото - тя има 229 членове по последните данни.

Сред по-шумните от по-екзотичните от общо участващите в изборите 42 партии несъмнено са хип-хопаджиите, които дават обещание, че в случай че влезат в Бундестага, няма да го трансформират в дискотека. „ Програмата ни съставлява един добър ремикс ", споделя съпредседателката на партията Ники Дракос. И изяснява, че формированието се застъпва за културната еднаквост, в която всеки би трябвало да открие себе си, без значение от своите пол, генезис, народност и половост. Хип-хопаджиите са реалисти и не си вършат кой знае какви илюзии за парламентарно посланичество към този момент - главната им цел е да се снабдят с повече известност.

Към същото се стремят и от Партията за проучване на здравето, взела на последните локални избори в Берлин 7 800 гласа. „ Хората би трябвало да видят, че ни има ", декларира ръководителят на столичната организация на тази групировка Георг Юнгерман. Той акцентира, че със съидейниците си се борят най-много за едно - да се отпускат повече пари за опазване на здравето и за проучване на болесттите, които за момента са смъртоносни. Според Юнгерман в днешно време нещата стоят по този начин, че една дупка на улицата може да се окаже по-важна от здравето.

„ Искаме да притеглим освен вегани ", споделят от своя страна водачите на партията В - за видоизменения (промени), вегетарианци и вегани. Както би могло да се допусна, от тази партия са последователи на биовеганското селско стопанство и на анулацията на промишленото отглеждане на животни. Те са и срещу изсичането на тропическите гори и необузданата употреба на почвите, също така се афишират в отбрана на моретата и океаните. „ Засягаме тематиките по-радикално от одобрените политически сили и по този начин и ги слагаме под напън ", споделя лидерката на партията В Ангела Кюстер.

Проблеми с продължаването на листата с екзотични формирования в немския политически пейзаж няма - в случай че прибавим, да вземем за пример, партията, прокламирала като собствен висш принцип щастието на всеки, друга групировка, нарекла се Партия на разсъдъка, или пък още една - партията на правилните на Библията християни. Виолетовите също търсят място под слънцето - с настояването си за оптимално наличие на духовността в политиката. Те съществуват към този момент цели 16 години и гледат на себе си като представители и рупор на възходящия брой духовни хора - всички тези, които си дават сметка за духовните измерения на света и гледат на него освен чисто материалистично.

Срещу което пък несъмнено биха подскочили марксистите-ленинисти, които на собствен ред вземат участие интензивно в битката за гласове, освен това напълно освен в източната част на Федералната република. Те имат представителства в 450 от немските градове, само че тънат по-скоро в неопределеност, за което си имат пояснение: „ Пресата заобикаля да ни загатва и по тази причина хората не ни познават ". А партията е проведена по всички правила - има си и младежка секция, че дори и детска, под името „ Червените лисичета ". Борбата, която водят, е за същински социализъм, който можел да бъде извоюван и непокътнат единствено посредством пролетарския метод на мислене.

Но какво в действителност пречи една партия да се назовава просто Партията? Идеята потегля преди време на смешка, от един кръг съидейници към кабаретиста Мартин Зонеборн, само че към този момент е много напреднала и съществено (има 20 000 членове), въпреки неин претендент за канцлер да е известният ефирен комедиант Сердар Сомунджу. Той търси поддръжката на гласоподавателите под мотото „ По-плешив от Шулц, по-Хитлер от Ердоган ". И неотдавна бе даден под съд не от другиго, а от дясната антиимигрантска партия Алтернатива за Германия - че подклаждал ненавист против избрана народностна група. „ Горд съм, че станах първият турчин, против който е подадено недоволство от нацисти ", съобщи по този мотив Сомунджу, допълвайки, че въпреки всичко те не били нацисти, а просто възмутени жители.

Източник: Яна Василева, clubz.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР