Повечето хора знаят колко невероятен е медът за подслаждане на

...
Повечето хора знаят колко невероятен е медът за подслаждане на
Коментари Харесай

15 интересни приложения на меда

Повечето хора знаят какъв брой необикновен е медът за подслаждане на храната, когато не желаете да употребявате захар или какъв брой съвършено омекотява вашите торти и бисквитки. Но медът е доста повече от просто апетитен артикул, той има десетки други приложения, заради лечебните и антибиотични свойства. Не е изненадващо, че в Древен Египет той се употребява като лекарство.

Ето 15 забавни приложения на меда, за които евентуално не знаете:

1. Медът може да се употребява като лекарство за кашлица

Медът успокоява възпаленото гърло и може да се оправи с кашлицата. Достатъчно е да хапвате по една лъжица мед или да го комбинирате с лимон.

2. Медът оказва помощ при махмурлук

Поради високото наличие на фруктоза, съдържаща се в меда, изяждането на една супена лъжица мед или разтварянето й в чая (което е още по-добре, тъй като по този метод ще се хидратирате) ще помогне на тялото ви да се оправи с алкохола доста по-бързо и да обезврежда токсините в него. Медът може да се оправи с махмурулука доста бързо.

3. Медът като скраб за лице или маска за лице

Знаете ли, че медът може да се употребява като скраб за лице или като овлажняваща маска за лице. За разлика от маските за лице, които се продават, медът е изцяло естествен артикул. Той отстранява мъртвата кожа и бактериите.

4. Медът като антибиотик

Може да нанасяте мед върху рана, с цел да се излекува по-бързо. Тестовете демонстрират, че медът може да предотврати разпространяването или даже да убие бактерии като Е. coli и Staphylococcus aureus. Освен това, той се счита за натурален антибиотик и има мощни антибактериални свойства.

5. Мед за намаляване

Едно от свойствата на меда е ускорение на метаболизма. Зеленият чай също форсира метаболизма, тъй че в случай че добавите лъжица мед в него, ще станат чудеса.

6. Медът облекчава безсънието

Хората, които страдат от бодърствуване, би трябвало да ядат или да пият малко мед, преди да си легнат. Захарта, съдържаща се в меда, подтиква производството на серотонин, невротрансмитер, виновен за положителното ви въодушевление, който тялото ви трансформира в мелатонин, значимо химично вещество, което дава отговор за съня.

7. За унищожаване на белези

Ако имате забележими белези от акне и желаете те да станат по-малко забележими, направете примес от равни елементи мед и кокосово масло или зехтин и втрийте в кожата. Покрийте тази област с топъл компрес и оставете сместа върху белезите за 15 минути.

8. Медът усъвършенства зрението
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР