Джинджифилът е основна съставка на много полезни сокове, смуутита и

...
Джинджифилът е основна съставка на много полезни сокове, смуутита и
Коментари Харесай

Полезните свойства на джинджифила

Джинджифилът е съществена съставна част на доста потребни сокове, смуутита и храни.

Този античен корен от дълго време се употребява в обичайна китайска медицина. Ползите на джинджифила за здравето са многочислени.

Освен това джинджифилът може да се употребява по доста разнообразни начини- чай, сок, ядене и така нататък

Ето и какви са изгодите за здравето:

1. Може да понижи болката

Джинджифилът съдържа субстанции, известни като гингероли, които отстраняват възпалението и болките в тялото. Но в случай че имате някаква хронична болежка, говорете с Вашия доктор за дълготраен проект за лекуване, защото това може да бъде нещо, което едно растение не може да излекува.

2. Може да лекува раздразнена кожа

Ако мощните зимни ветрове нервират кожата ви, започнете да я лекувате от вътрешната страна на открито с джинджифил. Противовъзпалителните свойства на джинджифила оказват помощ за усмиряване на алената, раздразнена кожа.

3. Може да защищити от рак

Въпреки че нито една съставна част не може да предотврати съществено заболяване, джинджифилът има много положителни свойства в тази посока. Джинджифилът е цялостен с антиоксиданти, които оказват помощ за предпазването на тялото от рак.

4. Може да ви помогне да изглеждате по-млади

Вероятно виждате модерната дума " антиоксидант ", разпръсната по обичаните ви скъпи кремове за лице - само че това в действителност е добре. Има обещаващи (все още предварителни!) проучвания, които допускат, че антиоксидантите оказват помощ за отбрана на кожата от свободните радикали (неща в околната среда като замърсяване и UV лъчи), които форсират разграждането на колагена и повреждат кожата. Антиоксидантите, които се съдържат в джинджифила могат да оказват помощ за поддържането на колагена в кожата, което подкрепя еластичността на кожата.

5. Помага на храната да се преработва по-бързо от организма

Джинджифилът оказва помощ на стомаха да се изпразни по-бързо, което предотвратява подуването на корема, появяването на газовете и пълнеенето.

6. Може да понижи гаденето

Можете да консумирате джинджифил, когато имате махмурлук, с цел да намалите гаденето. Той оказва помощ и при гадене при пътешестване или утринно гадене при бременност.

7. Може да се оправи с неприятния холестерол

Джинджифилът може да помогне за намаление на равнищата на LDL холестерола (лошия тип!), намалявайки риска от сърдечни болести.

8. Може да предотврати сърдечносъдови болести

Свойствата за разреждане на кръвта на джинджифила могат да оказват помощ за попречване на образуването на кръвни съсиреци, намалявайки риска от сърдечни и инсултни болести. Ако към този момент приемате медикаменти за разреждане на кръвта, консултирайте се с Вашия доктор преди да включите повече джинджифил в диетата си.

9. Може да помогне за усилване на имунитета

Тези същите гингероли, които се борят с възпалението, също имат антимикробни и противогъбични свойства, с цел да оказват помощ в битката с инфекциите и да покачат имунитета ви.

10. Може да облекчи спазмите при менструация

Ако изпитвате мощни болки в корема по време на менструация и преди този момент, може да опитате да приемате джинджифил. Това също е инфекциозен развой.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР