Ако обичате да пиете кафе вкъщи, вероятно имате доста стари

...
Ако обичате да пиете кафе вкъщи, вероятно имате доста стари
Коментари Харесай

14 приложения на старите кафени зърна

Ако обичате да пиете кафе у дома, евентуално имате много остарели кафени зърна у дома. Най-добре е да им измислите приложение, с цел да не ги изхвърляте. Ето няколко неща, които можете да извършите с употребяваните кафени зърна.

1. Сапун

Тъй като кафето е добър ароматизатор, може да го добавите в сапуна, изключително в случай че сте фен на аромата.

2. Скраб

Смесете мед с кафени зърна, с цел да създадете скраб, която можете да употребявате за лицето или тялото си, с цел да запазите кожата си гладка и мека. Или пробвайте околоочен серум с кафе. Той може да помогне при подутина и тъмни кръгове под очите.

3. Маска за коса

Разтрийте кафето в косата си, преди да я измиете. Оставете го за известно време, преди да ги измиете, а косата ви ще бъде блестяща. Избягвайте потреблението на тази маска при ярко боядисана коса.

4. Тор

Добавете кафето в почвата и то ще работи като тор. Можете също по този начин да смесите топла вода със земята, след което да употребявате сместа като спрей за наторяване за някои от вашите домашни растения. Кафените зърна са доста богати на хранителни субстанции.

5. Ароматизатор

Поставете кафето в купа и го поставете в стая в дома ви или в хладилника, когато има миризма, от която желаете да се отървете. Можете даже да разтривате ръцете си с кафени зърна, с цел да се отървете от всякаква миризма на кожата си, или можете да изхвърлите някои в боклука, с цел да минимизирате миризмата на боклука.

6. Боядисване на мебели

Смесете кафето с топла вода и разтрийте сместа над драскотините на дървените мебели. След това изтрийте сместа, откакто я оставите да поседи известно време. Кафявото кафе ще помогне да се покрият драскотините.

7. За разчистване

Използвайте кафето, с цел да почистите неща като вашите саксии и тигани, когато са извънредно нечисти. Почистете повърхността със зърната и се уверете, че всичко, което почиствате, няма да бъде оцветено от кафето.

8. Здравословни моркови

Смесете кафето със семена от моркови преди да ги засадите и това ще улесни сеитбата. То също по този начин ще отблъсне коренови червеи, инсекти и други вредители.

9. Отблъсква вредителите

Поръсете кафе на местата, където не желаете вредители. Силната миризма на кафето отблъсква животните и вредителите. Това е добър метод да задържите котката си надалеч от градината!

10. Свещи

Можете да си извършите ароматна свещ благодарение на кафе

11. Кафява багра

Можете да вземете остарели кафени зърна и да ги превърнете в естествена багра за великденски яйца, плат или хартия.

12. Против прахуляк

Когато почиствате пепелта от камината, поръсете с мокри кафени зърна, с цел да предотвратите разпръсването на пепелта.

13. Против целулит

Някои специалисти споделят, че кафето може да се бори с целулита. Не е потвърдено, само че нищо не пречи да опитате.

14. Помощ за тестване на парфюми

Помиришете кафени зърна, с цел да изчистите носа си след миризма на парфюм, тъй че миризмите няма да се слеят дружно и да ви объркат.
Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР