Повечето хора смятат, че само диабетиците имат висока кръвна захар.

...
Повечето хора смятат, че само диабетиците имат висока кръвна захар.
Коментари Харесай

12 признака, че ядете твърде много захар

Повечето хора считат, че единствено диабетиците имат висока кръвна захар. Но не е по този начин: това може да се случи и на хората, които злоупотребяват със сладкото. И може даже да не усетите вредата, която предизвиква това на нервите, кръвоносните съдове и органите.

Разпознайте признаците в точния момент, с цел да предприемете подобаващи ограничения.

Постоянен апетит

Високата кръвна захар предотвратява навлизането на глюкоза в клетките. В резултат на това тялото не получава сила и търси храна още веднъж и още веднъж: това е циничен кръг.

Повишена отмалялост

При високо равнище на кръвната захар тялото не може да съхранява и всмуква вярно глюкозата. Енергията се употребява неефективно и клетките на тялото не получават нужното им гориво. Всичко това води до обстоятелството, че човек постоянно се усеща изтощен без причина.

Често уриниране

Ако кръвната захар е прекомерно висока, бъбреците не могат да всмукват течности. Опитвайки се да изравни концентрацията на глюкоза в кръвта и в клетките, организмът разтваря кръвта с вътреклетъчната течност, с цел да възстановява равнищата на глюкоза. Това води до чести уриниране.

Сухота в устата, несъразмерна жадност

Сухотата в устата и мощната жадност са реакция на забележителната загуба на течности. Хипоталамусът, който прави оценка равнището на дехидратация и алармира с възприятие на жадност, изпраща съответния сигнал към мозъка. Не посягайте към подсладените питиета или бирата. Изберете вода или чай без захар.

Отслабване

При високо равнище на глюкоза можете да отслабнете за къс интервал от време, даже в случай че храненията са чести и съдържат доста калории. Има няколко аргументи за това:

- Загубата на течности заради честото уриниране води до ниско равнище на течности в цялото тяло, което води до загуба на тегло.

- Ако равнището на инсулина е незадоволително за метаболизма на глюкозата, тялото ще премине към изгаряне на мазнините.

- Голямо количество урина при високо равнище на глюкоза кара тялото да харчи повече калории. По този метод организмът се пробва да „ изхвърли “ непотребната глюкоза.

Инфекциозни болести

 

Инфекции на пикочните пътища и гъбични инфекции могат да се следят както при мъжете, по този начин и при дамите. И въпреки всичко те най-често се срещат при дами с високи равнища на кръвна захар и диабет. Голямото количество захар основава удобна среда за възпроизводството на дрожди и бактерии.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР