Повечето хора се притесняват от вида на кожата си, както

...
Повечето хора се притесняват от вида на кожата си, както
Коментари Харесай

Най-добрата домашна маска, с която ще забравите за черните точки и пъпките

Повечето хора се тормозят от типа на кожата си, както и за редуцирането на черните точки, петната и останалите типове недостатъци. За страдание, човешката кожа е изложена на редица фактори, които я отслабват и също така основават други неприятности, като запушени пори, пъпки и кожни болести. Проблемът е в това, че много от козметичните артикули, които се оферират на пазара и в действителност оказват помощ за тези проблеми, са прекомерно скъпи. Освен това, някои от тези артикули се създават с нападателни вещества, които предизвикват нежелани алергични реакции при избрани видове кожа.

За благополучие има натурални способи, които на допустима цена оказват помощ при лекуването на кожни проблеми, без да предизвикват странични резултати и придават на кожата обновен тип.

В тази публикация желаеме да споделим с вас рецепта за зелена маска, чиято композиция от съставки отстранява непотребната нечистотия и нечистотиите.

Готови ли сте да я опитате?

Зелена маска за битка с кожните недостатъци
Тази домашна маска е основана посредством композиция от здравословни съставки като зелена глина, лимонен сок и мед.

И това е забавно - Диетологът на Виктория Бекъм - Наташа Корет: Младостта е в алкалните артикули - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Тя съставлява различен артикул със стягащи и ексфолиращисвойства, които след използване, балансират равнищата на pH в кожата и понижат въздействието на мастните жлези.

Докато прониква надълбоко в кожата, тя отстранява черните точки и отпушва дребните пори, които се появяват по лицето.

Също по този начин улеснява премахването на мъртвата кожа и останалите нездравословни съставки, които имат склонността да се образуват по повърхността на кожата.

Нещо повече, тази маска има противовъзпалителни и освежаващи съставки, подобаващи при битката с акнето, повърхностните рани и някои от най-често срещаните кожни болести.

Тя улеснява лимфното разчистване, като отстранява непотребните отрови и усъвършенства клетъчното окисляване, за попречване знаците на прибързано остаряване.

Нещо повече, със своите изсветляващи свойства свежда до най-малко несъответствието на меланина, като фрапантно редуцира появяването на пъпки.

Благодарение на меда, тази маска има овлажняващи, заздравяващи и възстановителни резултати, които подкрепят още повече здравето на кожата.

Как да приготвите тази маска за лице
Зелената глина, главната съставна част на тази маска, е козметичен артикул, който елементарно може да бъде закупен от здравословните магазини и аптеките, профилирани в продажбата на естествени артикули.

В подобен случай ви предлагаме да я комбинирате с мед и лимонен сок – две съставки, увеличаващи регенеративните и стягащите и свойства.

Все отново, в случай че кожата ви е доста суха, може би е добра концепция да добавите маслени артикули, като масло от кокос или шипка.

Последното може да бъде употребявано вместо меда или като допълнение към него.

Съставки:
5 супени лъжици зелена глина (50 г)
сокът от един лимон
1 супена лъжица естествен мед (25 г)
1 супена лъжица кокосово масло (5 г), по избор

Инструкции
Изсипете зелената глиа в чиста купа и прибавете лимоновия сок.
Добавете натуралния мед и смесете всичко благодарение на силиконова или дървена шпатула.
Ако желаете, прибавете и лъжица кокосово масло до момента в който разбърквате сместа.
Ако сместа стане прекомерно суха, разредете с малко топла вода, до момента в който получите мечтаната текстура.

Как да я приложите
Вечер, почистете лицето си и го изплакнете с топла вода.
След като се уверите, че е изцяло чисто, вземете нужното количество от маската и натъркайте с нея лицето си.
Наблегнете на проблематичните зони, като региона на носа и бузите.
Избягвайте покриването на очните ъгли, защото сместа може да бъде леко нападателна към тази деликатна част от кожата. Като вид, можете да намажете врата и гърдите си, с цел да се възползвате от неговите резултати срещу бръчките.
Оставете да престои от 30 до 40 минути, след което я премахнете благодарение на доста вода.
След тази маска, намажете лицето си с овлажняващ тоник или нощен крем.
Също по този начин би трябвало да я прилагате най-вече два пъти седмично, защото прекаляването може да докара до нежелани реакции.

Имайте поради, че употребяваните съставки всекидневно не предизвикват странични резултати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР