Повечето хора са запознати с базовите характеристики на психопатията (което

...
Повечето хора са запознати с базовите характеристики на психопатията (което
Коментари Харесай

6 напълно нормални поведения, които биха могли да означават, че сме психопати

Повечето хора са осведомени с базовите характерности на психопатията (което всъщност е същото като социопатията, що се отнася до клиниката). Психопатите не усещат съпричастност или разкайване. Те са незадълбочено очарователни и са склонни да манипулират близките за своя лична полза. Изследванията обаче откриват връзки сред повече външни характерности и психопатията, като типа на храната, която ядем, или музиката, която слушаме.

Психопатията се среща при към 1% от популацията, само че не се безпокойте — хората с психопатични черти, не са безусловно серийни убийци. През 2005 година неврологът Джеймс Фалън, изучавайки мозъчната интензивност на психопатите (включително убийци) в лабораторията, открива, че личният му мозък демонстрира доста от същите модели на интензивност.

По-долу ще изредим шест непредвидени характерности, свързани с психопатията, съгласно скорошни изследвания. Имайте поради, че е изцяло допустимо да притежавате някои от тях и да сте душевен и прочувствено естествени. Важно е да се означи, че доста от извършените проучвания са дребни. Но въпреки всичко е забавно да се обмисли евентуалната тъмна страна на постоянно срещани човешки черти.

1. Учили сте бизнес

Различните работни места притеглят хора с разнообразни персони. Болезнено срамежливите хора не се занимават с продажби да вземем за пример, до момента в който този тип работа може да е доста прелъстителен за някой отворен и екстравертен. Ако сте умопобъркан, въпреки това, най-вероятно ще сте привлечени от бизнеса.

Датско изследване от 2017 година, в което се проучва по какъв метод личността на студентите корелира с избора им, открива, че тези, които имат по-високи резултати при оценка на така наречен " тъмна триада " — групов термин за егоизъм, макивелиаизъм и психопатия — са по-склонни да учат стопанска система или бизнес, в сравнение с право или логика на психиката. " Желанието за власт, статут и пари, особено за индивидите от тъмната триада ", пишат откривателите, наподобява насочва избора им към тези специалности. С други думи, не че навлизането в света на бизнеса прави хората безскрупулни, а по-скоро безскрупулните хора са склонни да се занимават с бизнес.

2. Не прихващате прозявка

Психопатията постоянно се свързва с неналичието на емпатия към другите. Тя е доста повече от способността да усещаме болката на другите. Една от теориите за заразителната прозявка е, че тя е реакция на емпатия, която се среща при доста скотски типове. Психопатите обаче не прихващат прозявка съгласно изследване на 135 студенти в Тексас, извършено през 2015 година. Студентите, които имат висока оценка за психопатия, не се прозяват толкоз постоянно в отговор на гледките на прозяващи се хора, откриват откривателите. Ако и вие сте стоманени в това отношение, то може да имате проблем със способността да проявявате емпатията.

3. Вие сте нощна птица

Нашият вътрешен часовник може да бъде в действителност нечовечен от време на време. Някои от нас просто в никакъв случай няма да се трансфорат в ранобудни чучулиги, колкото и да се пробват, а други в никакъв случай няма да съумеят да си лягат рано. До известна степен циркадният ни темп е генетично заложен, въпреки че се трансформира през целия живот. Хората с антисоциални трендове обаче са по-склонни да стоят будни до късно. Едно малко изследване през 2013 година открива, че нощните птици демонстрират по-високи резултати при оценка на чертите от тъмната триада, в сравнение с ранобудните чучулиги. Това си е една в действителност потребна акомодация, в случай че имате предразположеност да вършите неприятни каузи, под качулката на тъмнината.

4. Обичате Еминем

Много меломани биха твърдели, че усетът им отразява душата им, само че в тази ситуация психопатичната персона може да повлиява плейлиста на своя собственик. Според пилотно изследване на Нюйоркския университет хората с психопатични черти са склонни да избират " No Diggity " и " Lose Yourself " пред песни като " My Sharona ". Резултатите не са напълно твърди доказателства, само че са задоволително значими, че да накарат откривателите да проведат по-задълбочени проучвания върху колерацията сред музикалния усет и психопатичните черти.

5. Креативни сте

Желанието да се нарушават разпоредбите не всеки път води до предпочитание за нарушение на закона. Художниците и създателите като цяло маршируват в личния си темп. През 2016 година филипински откриватели откриват, че някои черти, свързани с психопатията — изключително смелостта — са свързани с резултатите от друг тест за дивергентното мислене — общ психически способ за премерване на творчеството. Поемането на риск оказва помощ да мислите по-творчески. Някои хора трансферират любовта си към риска върху платното, а други я употребяват за по-зловещи неща.

6. Все още сте другари с някогашните си

Психопатите са известни със студените си сметки и операции, а тази линия може да ги накара да пазят връзки с някогашните си дълго откакто връзката им е завършила. Проучване от септември 2017г. на повече от 800 души открива, че хората с психопатични черти имат наклонност да задържат някогашните в живота си за прагматични, транзакционни аргументи, като да се съберете с тях още веднъж или да знаят дали разполагате с пари. " Нарцисистите ненавиждат да се провалят или да губят, по тази причина ще създадат всичко по силите си да поддържат някаква връзка, в случай че не са създали избора да приключат нещата ", както твърди специалистът по егоизъм Тони Ферети.

Източник: Framar.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР