Повечето хора обикновено карат по-малко от 30 000 км годишно.

...
Повечето хора обикновено карат по-малко от 30 000 км годишно.
Коментари Харесай

Tesla Model S с пробег от 1,8 милиона км само за 10 години - видео

Повечето хора нормално карат по-малко от 30 000 км годишно. Германецът Хансйорг декор Геминген-Хорнберг обаче кара много над 170 000 годишно с Tesla Model S. Както оповестява InsideEVs, неговият 2014 Model S от дълго време е минал границата от милион километра и сега е с 1,8 милиона на километража. Което съгласно всички стандарти е доста километри, изключително за електрическа кола.

Ако извършите сметката, това са повече от 160 000 км шофиране всяка година, тъй че не би трябвало да е огромна изненада, че той към този момент не е с истинския мотор или батерия. Всъщност задният мотор е заменен 13 пъти и колата към този момент е на четвъртата си батерия. Като създадем малко повече математика, това прави една батерия на всеки 400 000 км, което в действителност не е неприятно.

Двигателите на множеството коли, задвижвани с ДВГ, постоянно отхвърлят, преди да доближат тази граница. Фон Геминген-Хорнберг обаче не е имал шанс със задния мотор. С колата на 14-ия си мотор, това се равнява на по-малко от 130 000 км на мотор и повече от една промяна на мотор приблизително на година. Както отбелязва InsideEVs, това е постоянно срещан проблем с ранните версии на Tesla Model S и на Tesla лиши известно време, с цел да разбере какъв е казусът, до момента в който моторите продължаваха да се провалят.



От друга страна, множеството притежатели на Tesla не карат 170 000 км годишно, тъй че не е обикновенно да сменят мотора в своя Model S всяка година. Що се отнася до това за какво декор Геминген-Хорнберг кара толкоз доста, просто той обича да върви на пътешествия. Дълги пътешествия като това иналия месец когато е посетил Мароко. Трудно е да си представим да прекарваме толкоз доста време в която и да е кола, само че явно той се любува...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР