Повечето хора обичат да вярват в нещо загадъчно. Ето 7

...
Повечето хора обичат да вярват в нещо загадъчно. Ето 7
Коментари Харесай

7 от най-известни мистификации

Повечето хора обичат да имат вяра в нещо загадъчно. Ето 7 от най-известните мистификации.

Сестрите Фокс

През пролетта на 1848 година в спалнята на двете сестри Маги и Кейт Фокс почнали да се случват странни неща. Според девойките, които са на 14 и 11 години, се чували странни звуци няколко пъти месечно. За това мистично събитие разбрала бързо цялата северна част на Ню Йорк.

Получавайки милионна поддръжка от почитателите си, а по-късно и от почитатели, сестрите Фокс изиграли основна роля за образуването и развиването на спиритизма. Когато пораснали, те траяли да вършат сеанси единствено че с по-сложни каскади. Един ден най-голямата от сестрите – Маги, не могла да издържи и признала обществено мистификацията. Тя обяснила, че в началото цялата история почнала като елементарна детска смешка. В края на краищата звуците, създадени от „ фантом “, в действителност били просто щраквания на ставите на пръстите. Кой би си помислил, че такова развлечение ще се трансформира в известно и много огромно придвижване по целия свят.

Ужаса Амитивил

През 1974 година Роналд Дефо, който бил на 23 години, прострелял родителите си, както и четирима си братя и сестри. Той направил това закононарушение, когато членовете на фамилията му умерено спяли в леглата си.

Дефо обяснил своята постъпка, като споделил, че някакъв глас му е наредил да убие околните си. Когато Роналд бил прегледан от лекари, те го признали за изцяло естествен. Година по-късно двойката Лутц с три деца се заселили в къщата на фамилията на Дефо. Месец след преместването им там почнали да се случват разнообразни необясними неща.

В резултат на това към тях се включили разнообразни медиуми и свещеници, които единомислещо твърдели, че „ неземни сили ” живеят в къщата. Оказало се, че всички те си сътрудничали с американски публицист, който, с цел да поддържа тази машинация, им обезпечил великодушна материална поддръжка.

Пътешественик във времето

През 70-те години на предишния век историята на пътешественика във времето, Рудолф Фенц била доста известна в Америка. Това е една от най-известните измами, отзвуците от която към момента могат да се намерят в разнообразни обществени мрежи.

Митът утвърждавал, че, както се твърдяло през 1950 година, господин Фенц ненадейно се е появил на една от улиците в Ню Йорк, напряко от 1876 година За страдание, поради объркването си, „ пасажерът “ попаднал под колелата на кола и починал. Всъщност всички герои и събития от тази мистификация били заимствани от малко известната повест на Джак Фини.

Кръгове на полето

В края на 70-те години на юг от Англия почнали да се появяват мистериозни рисунки. Веднага плъзнали клюки, че създателите им са извънземни. През 1991 година обаче Дейвид Чорли и неговият другар Дъглас Бауър признавали, че са създатели на появилите се въпросни кръгове през тези години.

Фиджийска нимфа

Така през 19-ти век са наричали разнообразни експонати на уличните изложения. Те били съзнателно раздавани като мумифицирани фиджийски русалки. Тези изображения са направени по следния метод: тялото на маймуна е обвързвано с опашката на огромни риби и по-късно е покрито с папиемаше. Измамата е примитивна, само че много известна и известна.

Вещиците от Салем

В американския град Салем, Масачузетс през 17-ти век настанала същинска суматоха. Всичко почнало с обстоятелството, че дъщерята и племенницата на свещеника Samuel Parris били обхванати от загадъчна болест. Това заболяване принуждавало девойките да издават истерични крясъци. Както знаете, по това време хората фанатично вярвали в демони, заради което казусът получил огромен публичен резонанс.

В резултат на лова на вещици се провели шумни правосъдни процеси и 27 дами и мъже (20 екзекутирани и 7 починали в затвора) умрели. Други 150 индивида били затворени. По-късно се оказало, че всичко това е нормалната интрига на девойките, които просто имитирали „ признаците “ пред техните родственици.

Гигантът от Кардиф

Една от най-известните мистификации е каменна статуя, показана като остатъци от триметров колос. Автор на тази мистификация е атеистът Джордж Халу, който спорил със свещеника за колоси, живеещи в антични времена. Благодарение на „ находката “ си Джордж съумял да направи обичайно положение. Много искащи желали да видят „ артефакта “ единствено за 50 цента.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР