Повечето хора обичат да си играят с кучета. Дори да

...
Повечето хора обичат да си играят с кучета. Дори да
Коментари Харесай

Неща, които никога да не правите на кучето си

Повечето хора обичат да си играят с кучета. Дори да не са притежатели, а просто видят някое симпатично животно на улицата, огромна част от нас постоянно са подготвени да го погалят и даже да си играят с него. Собствениците на кучета също обожават играта със своето животно и отделят всяка свободна минута, с цел да прекарат времето си с него след претрупан ден или когато са на отмора. Кучетата също са щастливи, когато получават внимание и любов от хората, само че също като нас, не всичко им харесва. Има някои неща, които несъмнено не са обичани на животните и те не желаят от нас да ги вършим. Някои дейности могат да ги раздразнят, да ги наранят и даже да провокират у тях нежелани реакции като лай или ръмжене. Затова би трябвало добре да знаете какво е прелестно на кучето и какво не е.

Не го оставяйте в колата. Дори когато времето е релативно хладно, автомобилът ви може бързо да се трансформира в „ оранжерия “ и да аргументи на кучето ви прегряване или да се разболее. Ако остане единствено за прекомерно дълго време, едно куче може даже да почине. Независимо от времето или сезона, кучето единствено в колата е цел за крадците. Кучетата в никакъв случай не би трябвало да се оставят сами в транспортно средство без контрол.

Не оковавайте кучето си. Всички кучета би трябвало да имат достъп до открити пространства. Ако нямате достъп до ограден двор, от време на време е добре да вържете куче на открито за избран интервал от време. Но кучетата в никакъв случай не би трябвало да бъдат принуждавани да живеят живота си на верига. Кучетата се нуждаят от човешко взаимоотношение и стимулиране, с цел да бъдат част от фамилията и време, в което да бъдат на независимост.

Не подценявайте зъбите на кучето си. Според ветеринари, макар че ежедневното миене на зъби се предлага за кучета и котки, единствено 2 % от притежателите го вършат. Освен това 65 % от кучетата с първи пародонтален етап постоянно остават нелекувани. Винаги карайте ветеринарен доктор да ревизира зъбите на вашето куче минимум един път годишно.

Не удряйте кучето си. Упражняването на принуждение върху куче като форма на наказване е неправилно. Това ще навреди на връзките ви с него и ще попречи на вярното образование. Според дресьори на кучета, в случай че ударите своя домакински любим, това може да докара до още по-сериозни последици и в бъдеще да се сблъскате с доста нападателно държание от страна на кучето си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР